TV-kokk Jonathan Romano ut mot ambassade etter bråket: – De har et ansvar

5. mai 2021Aktuelt
TV-FJES: Jonathan Romano er et kjent fjes for mange etter å ha vært dommer i Masterchef. Han har også vært med å starte sushi-institusjonene Alex Sushi, Jonathan Sushi og Omakase i Oslo.
TV-FJES: Jonathan Romano er et kjent fjes for mange etter å ha vært dommer i Masterchef. Han har også vært med å starte sushi-institusjonene Alex Sushi, Jonathan Sushi og Omakase i Oslo.
Foto: Discovery

Masterchef-dommer Jonathan Romano mener Den filippinske ambassaden bidro til stormen rundt ham med en Facebook-post.

I forrige uke var Romano med i TV-programmet «4-stjerners middag». I en samtale med de andre deltagerne, omtalte han filippinsk mat som blant annet «dårlig mat», med påfølgende hets i både ulike forumer og på Facebook.

Lørdag postet Romano et langt innlegg på engelsk hvor han sier beklager til alle som følte seg forulempet, noe som igjen førte til flere tusen kommentarer – også meldinger som kan tolkes som drapstrusler.

Samme dag, en time etter Romanos unnskyldning ble publisert, legger den Den filippinske ambassaden til Norge også ut en Facebook-post.

«Den som sier at det filippinske kjøkken har dårlig mat, bør absolutt reise til Filippinene for å oppdage og gjenoppdage rikheten, friskheten og den regionale variasjonen i filippinsk mat», skriver blant annet ambassaden på Facebook.

PÅ TV: Jonathan Romano, Maj-Britt Aagaard, Sverre Sætre og Monica Csango i forbindelse med «4-stjerners middag»-episoden hjemme hos Romano.
PÅ TV: Jonathan Romano, Maj-Britt Aagaard, Sverre Sætre og Monica Csango i forbindelse med «4-stjerners middag»-episoden hjemme hos Romano.
Foto: Discovery

Dette sjokkerer Romano, i enda større grad enn hetsen, ifølge ham selv.

– Jeg mener det bidrar til at det blusser opp enda mer, at en ambassade opptrer på den måten, det har jeg aldri opplevd før. De kunne jo tatt kontakt med meg først, i det minste. Men på grunn av dem gikk saken enda mer viralt. Jeg mener de har et ansvar her, sier Romano.

Godt har vært i kontakt med ambassaden og forelagt dem uttalelsene fra Romano. Etter vår første henvendelse tirsdag ettermiddag, har de endret i sin Facebook-post. For øvrig svarer ambassaden slik:

«Bortsett fra ambassadens Facebook-post 1. mai 2021, som vi oppdaterte i dag, så har ambassaden ingen ytterligere kommentar», svarer de onsdag ettermiddag.

I sin oppdatering skriver ambassaden:
«Ambassaden ønsker å minne på om at alle skal holde samtalen respektfull og konstruktiv. Vær snill og ikke post uhøflige kommentarer og hatefulle innlegg. Kommentarer med mobbing og personangrep vil bli fjernet.»

Romano skal politianmelde hetsen, men han ønsker også at ambassaden skal stilles til ansvar.

– Jeg utfordrer ambassaden til å komme med en beklagelse, jeg skal selv ta kontakt med dem. Jeg mener de var delaktige og at de derfor må ta et ansvar med å forfølge disse dårlige holdningene.

– De skulle jo heller ha beskyttet meg – og sørget for å roet gemyttene.

Han mener ambassadens endring av Facebook-posten «er lavmål».

– Så dette er ikke med på å veie opp?

– Overhodet ikke. Jeg skal uansett forfølge dette!

Publisert: 05.05.2021 kl. 20:54
Oppdatert: 07.05.2021 kl. 13:09


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?