Det beste jeg vet med Too good to go-sjefen Ann-Kristin Raknes Pfründer

29. april 2021Aktuelt
MATREDDER: Pfründer drømmer om å dra på restauranten Rest når alt åpner igjen, for der lager de gourmetmat av rester.
MATREDDER: Pfründer drømmer om å dra på restauranten Rest når alt åpner igjen, for der lager de gourmetmat av rester.
Foto: Too Good To Go

Reinsdyr, sjømat og pannekaker. Det er masse Too Good to Go-lederen er glad i. Men favorittkaken finner hun hos svigermor i Tyskland.

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi snakket med blant annet kokk Trond Moi, matblogger og Masterchef-dommer Maj-Britt Aagaard og skuespiller Evy Kaaseth Røsten.

Denne gangen har vi tatt en prat med Too Good to Go-leder Ann-Kristin Raknes Pfründer. Gjennom appen kan bakerier, dagligvarehandler og produsenter legge ut mat de har til over når det nærmer seg stengetid, så folk kan kjøpe det til en nedsatt pris. I dag har de 1,3 millioner brukere i Norge, og har snart «reddet» 5 millioner måltider.

– Hva er din favorittfrokost?

– Pannekaker. Da kan man også bruke opp alt man har av frukt og ost i kjøleskapet.

- Snakker vi tykke eller tynne pannekaker, da?

– Tynne. Jeg har bodd lenge i Frankrike, så jeg kjører den franske varianten.

– Og din favorittmiddag?

– Det kommer ofte med sesong. Så akkurat nå om dagen går det i mye god fisk og sjømat. Så jeg har litt dilla på akkar som er stekt i litt hvitvin, og godt med smør. Kanskje med en ertebyggotto. På slutten av vinteren, og begynnelsen av våren, synes jeg det er digg.

– Har du en favorittdessert?

– Sjokolademousse. Det fikk jeg på favorittrestauranten min i Frankrike, Chez Janou. De serverte verdens beste sjokolademousse i en kembobolle. Så det var kanskje ikke så godt for matsvinnet, men vi pleide å klare å spise opp alt.

– Hva er favorittkaken din?

– Da må jeg nesten si svigermors sjokoladekake. Hun bruker ordentlig god mørk sjokolade, mandelmel og masse egg. Den blir ganske kraftig og saftig, og ordentlig god. Hos oss er det den standard bursdagskaken.

– Hva er det beste godteriet eller snacksen du kan få?

– Sjokolade, gjerne mørk 70 prosent. Jeg er avhengig.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Jeg har noen gode venner som arrangerer reinsdyrlag hver høst, med masse godt attåt, og ordentlig hyggelig lag til langt på natt. Vi har sagt at de ikke servere reinsdyr hvert år, men sånn har det blitt.

– Hva foretrekker du å lage selv?

– Som jeg lengter etter å ha folk på middag, det er noe av det beste jeg vet. Det kommer litt an på sesongen, men i og med at jeg liker å ha tid til gjestene mine, og vi har åpent kjøkken, ville jeg kanskje begynt med noe sjømat. Kanskje østers eller kreps, for det krever ikke så mye jobb. Og til hovedrett ville jeg servert noe helstekt og langtidsstekt, som lammeskank, for det må man ikke holde på med i siste øyeblikk.

– Har du en favorittsesong?

– Alle sesonger er min favoritt. Men det er jo fantastisk tidlig på høsten, når man kan plukke masse ting i hagen, og det er ferske grønnsaker.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Vi har alltid hjemmelaget kraft i fryseren. Alle tror man ikke har tid til å koke kraft, men selv jeg som er småbarnsmor har tid til det fordi det er så enkelt. Nesten alle rester man har igjen, kan man koke kraft av. Og herregud, så god suppe eller risotto man kan lage av det.

Og wraps. Alt går i wraps. Har du noen rester fra middagen, kan du putte det i wraps, og så blir det godt.

- Hva er den rareste wrap-en du har laget, da?

– Nå høres det ut som at jeg bare spiser reinsdyr, men jeg lagde en gang wrap med gårsdagens reinsdyr og bakte rotgrønnsaker, og hva enn friskt jeg hadde tilgjengelig – så da ble det yoghurt rørt ut med tyttebær.

– Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

– Kniv.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Jeg elsker Ella Fitzgerald og Frank Sinatra. Så hvis jeg lager mat med et glass vin og koser meg, hører jeg på det.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Pannekaker med sukker. Nå har jeg avansert til å at jeg presser litt sitron over i tillegg.

– Hvor vil du helst reise?

– Min mann er tysk, og en av bestevenninnene mine bor i Paris. Så jeg savner både familien min og venninnen min. I tillegg lager svigermoren min mat på Michelin-nivå. Så jeg ville kombinert Tyskland og Paris.

– Hva spiser du når du er hjemme alene?

– Med to små barn er jeg aldri alene hjemme lenger. Men jeg svarer sushi takeaway. For det er det ingen andre her som vil ha.

– Hvor bestiller du fra?

– Jeg har akkurat flyttet til Røa, og på Røa senter er det en fantastisk sushisjappe som heter Japoniis. Jeg pleier å bestille bentoboxen deres.

– Hvor går du helst ut og spiser?

– Jeg har mange favorittrestauranter. Men jeg bodde på Adamstuen før, så jeg savner veldig Kolonialen på Bislett. Og hvis jeg skal trekke frem et sted jeg har veldig lyst til å gå, så drømmer jeg om restaurant Rest når de åpner igjen. Der lager Jimmy Øien gourmetmat av rester.

– Hva spiser du aldri?

– Hermetikk. Punktum.

Publisert: 29.04.2021 kl. 14:43
Oppdatert: 19.05.2021 kl. 11:04


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?