Til hovedinnhold

Skal det være en vodkapasta?

VODKA I VINDEN: Supermodell gir gammel traver ny vind i seilene. Nå er pasta med vodkasaus er hot igjen.
VODKA I VINDEN: Supermodell gir gammel traver ny vind i seilene. Nå er pasta med vodkasaus er hot igjen.

Supermodell Gigi Hadid har delt sin versjon av pasta med vodka med sine mange millioner følgere, og nå trender denne 80-tallsslageren igjen.


Vodka pasta, pasta med vodka, penne a la vodka.

Supermodellen Gigi Hadid har satt pasta med vodka på matkartet igjen. Modellen delte for noen uker siden en steg for steg-oppskrift til det hun kalte «yummy + easy spicy vodka sauce», med sine ikke ubetydelige 57,3 millioner følgere på Instagram. Og siden har den flydd.

Vodka pastaen kommer fra...

Men hvor kommer denne tomatbaserte pastaretten med sprit egentlig fra? Russland?

Det er faktisk litt uklart. Noen mener det er en opprinnelig italiensk rett, mens andre mener det var en smart vodkaprodusent som kom opp med oppskriften for å selge mer vodka, andre at den ble oppfunnet i USA og servert på nattklubber der.

Uansett. Det som er sikkert er i alle fall at denne deilige, kremete tomatsausen ble superpopulær i USA på 1970 og -80-tallet, og at den fortsatt er en av de mest googlede pastaoppskriftene i USA den dag i dag.

Og, en ting til: Så godt som all alkoholen i vodkaen fordamper når sausen kokes.

Lise Finckenhagens vodkapasta

Vår egen Lise Finckenhagen har en herlig variant av vodkapastaen med reker og ruccola.

Det er viktig å la sausen få koke godt etter at du har vodka i den, for rå vodkasmak er ikke med å heve retten, snarere tvert i mot.

Julies kremete tomatsaus med vodka

En annen som digger denne enkle og gode pastaretten er Julie Ilona Balas, som tidligere drev matbloggen «Julies Matblogg».

Hun har delt sin raske vegetaroppskrift med Godt, en riktig, deilig kosemat.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?