Middag på 30 minutter: Raske, og fryktelig gode retter av Lise Finckenhagen

20. oktober 2017Aktuelt
GODT OG RASKT: Middag som er laget på 30 minutter kan smake helt himmelsk - og praktisk er det også. Foto: Sara Johannessen/VG
GODT OG RASKT: Middag som er laget på 30 minutter kan smake helt himmelsk - og praktisk er det også. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Dårlig tid eller lite motivasjon til å sette i gang et stort prosjekt? Da er disse rettene noe for deg. 

CHEESE-PULL: Enkelt og raskt, og veldig, veldig godt. Quesedillas er aldri feil. Foto: Sara Johannessen / VG
CHEESE-PULL: Enkelt og raskt, og veldig, veldig godt. Quesedillas er aldri feil. Foto: Sara Johannessen / VG

Noen ganger så får man bare så innmari lyst på noen skikkelig godt. Den følelsen har en tendens til å komme nærmere kveldstid, samtidig som du egentlig ikke har den helt store motivasjonen for å sette i gang med et stort prosjekt. Så hva velger du da? Hva med en sushibowl? Det perfekte valget når du har lyst på et deilig sushi-måltid med minimal innsats. Hovedelementene er sushiris og fisk. Syltet ingefær er også et «must», i tillegg til soyasaus - som du kan, og bør, smake til med wasabi. Ellers kan du kjøre på med avokado, mango, vårløk, rogn, sesamfrø, biter av nori, chilimajones og sprøstekt løk, alt ettersom hva du har lyst på.

En annen favoritt som er et strålende valg en lørdagskveld du er litt fysen, er en biffsalat med nudler. Mye av hemmeligheten ligger i dressingen som er proppfull av smak. Den skal være både salt, syrlig, frisk, hot og sødmefull. Ikke vær redd for å justere eller balansere på egenhånd. Og ikke vær redd for å bruke litt godt med urter: Kombinasjonen koriander og mynte gir enormt mye, men er du ingen fan av koriander kan du se om du får tak i thaibasilikum, eller erstatte koriander med vanlig basilikum.

Selv om tacoen har fått et tydelig fredagsstempel er det ingenting i veien for å ryke på en tex mex-quesedilla uansett ukedag. Altså, hvem kan egentlig stå imot varme tortillas fylt med smeltet ost, servert med en frisk tomatsalsa og guacamole? Og det beste av alt, dette fikser du på en effektiv halvtime. Jepp, da er det bare å dandere putene og synke ned i den deilige sofaen. Enkelte ganger er det lov å spise foran tv-en.

Lise Finckenhagens middager på 30 minutter:

Publisert: 20.10.2017 kl. 14:37
Oppdatert: 04.12.2019 kl. 14:52


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?