Foodora har fått ny konkurrent

12. november 2019Aktuelt
UTFORDRER: Nå er det ikke lenger bare sykkelbud med rosa sekker å se i hovedstaden. Wolt har nettopp åpnet for levering i Oslo. Foto: Pressefoto/Wolt
UTFORDRER: Nå er det ikke lenger bare sykkelbud med rosa sekker å se i hovedstaden. Wolt har nettopp åpnet for levering i Oslo. Foto: Pressefoto/Wolt

Matleveringsselskapet Wolt tar opp kampen med sykkelbudene med rosa sekker.

De siste årene har «livredderne» fra Foodora med rosa sekker blitt en vanlig syn på veiene i flere norske byer. Men den siste tiden har det også dukket opp bud med blå sekker. Wolt, som opprinnelig er finsk, startet opp sine matleveringstjenester i Trondheim i 2018, og siden har de utvidet til Stavanger og Tromsø. Fredag åpnet de for de aller første bestillingene i hovedstaden, og kjører nå i gang for fullt – i første omgang innenfor Ring 2.

– Du skuffer ikke en kunde som er «hangry». Når man er sulten vil man ha maten sin på tiden og som bestilt. Derfor er service utrolig viktig for oss. Vi er innstilt på å gå en ekstra mil for at kunden skal være fornøyd, sier Elisabeth Stenersen, sier daglig leder for den nye matleveringstjenesten Wolt til Godt.

Søtt og salt

Wolt er i dag til stede i 19 land og 60 byer, og serverer mat fra over 6000 restauranter. Selskapet ble startet i Helsinki i 2014, og har over 650 ansatte. Det er opprettet et eget kontor i Norge som Stenersen leder. Der har de blant annet ansatt tre restaurantledere, som er tidligere kokker. De jobber tett med restaurantene.

– Det utgjør en forskjell i hvordan vi snakker med restaurantene, og har blant annet gjort at vi har klart å få med restauranter som har vært usikre på om maten deres passer for hjemlevering, sier hun og legger til at de har flere «premium leverandører» som for eksempel Trancher, C'est La Bab, Glør og My Ugly Baby.

– Vi har brukt lang tid på å velge ut riktige partnere i Oslo. Våre kunder skal få best mulig matopplevelse, og da er vi avhengig av et samarbeid med restauranter som kan levere mat av topp kvalitet, sier restaurantansvarlig Christopher Jarodd, som har lang erfaring fra restaurantbransjen og blant annet har bakgrunn fra Kokkelandslaget.

Wolt skal også ha noe ekstra å tilby dersom søtsuget tar overhånd, og du ikke orker å forlate sofaen; levering av godteri og doughnuts.

– Vi ønsker å være lekne og litt annerledes, og bryte noen barrierer. Men det aller viktigste for oss er selvsagt å ha de restaurantene som kundene vil ha, sier Stenersen.

– Bra med konkurranse

Selskapet tar opp kampen om kundene, med Foodora, som tok sine første bestillinger i Oslo allerede i 2015 og som siden har vært ganske alene i markedet.

– Vi tror ikke et monopol er bra for noen, og tror at konkurransen bare vil være alle til gode. Oslo har vært i en unik posisjon til nå, det har vært få aktører, sammenlignet med andre hovedsteder. Matleveringsindustrien er i kraftig vekst og det er bare et spørsmål om tid før flere aktører kommer på banen, også i Oslo, sier Stenersen.

Elisabeth Myhre, som er Managing Director for Foodora Norge, ønsker konkurransen velkommen. Hun mener også at økt konkurranse er bra.

– Det har vokst frem en rekke selskaper i vår bransje de siste årene, og det er enda flere nye på vei. Dette viser at det er stor etterspørsel fra kundene etter tjenestene vi leverer. Økt konkurranse i flere markeder er bra, og vi håper den bidrar til at hele bransjen beveger seg mot høyere kvalitet og ryddige og gode arbeidsforhold, sier hun.

Ifølge E24 var selskapets omsetning hundre ganger høyere i 2018 enn da selskapet startet å levere mat her til lands. Til tross for dette går de fortsatt ikke med overskudd.

Foreløpig virker de ikke nevneverdig bekymret for den nye konkurrenten.

– Foodora fokuserer på jobben vi skal gjøre, hvordan vi styrker partnerne våre og leverer enda bedre til kundene. Blant annet har vi nylig signert restaurant nummer tusen på plattformen vår, og vi er alene om å ha et så bredt utvalg.

– Når det gjelder resten av bransjen, så er vi mest opptatte av at alle tar ansvar for å bevise at dette et seriøst og verdifullt tilskudd i Norge, svarer Myhre.

På sensommeren streiket Foodoras sykkelbud, for å få på plass en tariffavtale, flere tillegg og mer anstendige arbeidsforhold. Etter fem ukers konflikt, kom partene til enighet om en avtale. Selskapet har de siste ukene lansert i Tromsø, Sandnes, Drammen, Lillestrøm og Fredrikstad, og er med det til stede i ti norske byer.

I en tidligere versjon stod det at Wolt leverte innenfor Ring 3 i første omgang, men det korrekte er Ring 2.

Publisert: 12.11.2019 kl. 14:37
Oppdatert: 12.11.2019 kl. 18:50


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?