Bruschetta med lammefilet og romesco

26. september 2013Aktuelt
Smårett: Er du sulten men uten lyst til å lage en ordentlig middag er bruschetta et godt alternativ. Foto: Runar Charls Eidem
Smårett: Er du sulten men uten lyst til å lage en ordentlig middag er bruschetta et godt alternativ. Foto: Runar Charls Eidem

Lammekjøttet er i butikkene og da er det på tide å servere en lekker lunsjrett som er særdeles velsmakende.

Ukens matblogger Runar Charls Eidem (48)
Bor i SkienJobber som KokkFavorittredskap er akkurat nå Microplane og Thermomix mye.Favorittråvaren følger sesongene, men har alltid sitron og gode grønnsaker i nærheten.Med bloggencharls.no prøver jeg å dele kreativitet, tips, inspirasjon og det visuelle uttrykket på maten med flere enn bare familie og venner.
Ukens matblogger Runar Charls Eidem (48) Bor i SkienJobber som KokkFavorittredskap er akkurat nå Microplane og Thermomix mye.Favorittråvaren følger sesongene, men har alltid sitron og gode grønnsaker i nærheten.Med bloggencharls.no prøver jeg å dele kreativitet, tips, inspirasjon og det visuelle uttrykket på maten med flere enn bare familie og venner.
Foto: Foto: Julia Isabell Eidem

- Bruschetta lager jeg ofte når jeg er småsliten. Når jeg ikke har overskudd til det store middagsstuntet, men er sugen på noe som smaker, sier Runar til Godt.no.

Ukens matblogger skriver en av de beste matbloggene i Norge, Charls.no. Runar Charls Eidem er kokk og vil inspirere leserne sine til å være kreativ på kjøkkenbenken og lage mat av høy kvalitet.

- Jeg syns det er noe spesielt med bruschetta, fortsetter han, og det er viktig at brødet i seg selv er godt. Jeg topper som regel med ulike grønnsaker som gir smak, og enten kjøtt, kylling, reker, røykelaks eller bacon. Men det enkleste kan ofte være det beste. En bruschetta bare med hvitløk, smaksrike tomater og god olivenolje med litt frisk basilikum kan bli helt perfekt.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 350-400 gr lammefilet
  • 4 skiver landbrød
  • En liten pose babyspinat
  • 100 gr naturell fetaost
  • 125 gr soltørket tomat
  • 1-1 1/2 dl god olivenolje
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2 stk små sjalottløk
  • 70 gr skollede mandler
  • 1/2 rød chili uten frø og skall
  • 1 skive loff uten skorpe
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts god tomtpuré
  • 1 ss cherryeddik
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Lag romesco først ved å kutte hvitløk, sjalottløk, soltørket tomat i skiver. Varm dette på middels varme i en stekepanne, sammen med mandlene til løken er myk. Tilsett tomatpuré og chili, og stek videre i 2 minutter. Kjør dette i en blender sammen med loff. Spe på med olje og smak til med cherryeddik, salt og pepper.

Brun lammefileen i rapsolje i 3-5 minutter, samtidig som du griller eller toaster brødet. Kvern salt og pepper over kjøttet, og la det hvile i 2-3 minutter. Skjær kjøttet i skiver på omtrent 0,5 centimeter. Smør 1-2 spiseskjeer romesco utover hver skive, og legg skiver av lammekjøttet over.

Drypp litt olivenolje på babyspinaten og bland inn biter av fetaost, og server ved siden av bruschettaen.

Bon appétit!

Publisert: 26.09.2013 kl. 09:17


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?