Bocuse d'Or: Fem kjappe med Øyvind Bøe Dalelv

8. september 2017Aktuelt
NUMMER FIRE: Øyvind Bøe Dalelv skal presentere maten til dommerne som fjerdemann under finalen av Årets Kokk. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NUMMER FIRE: Øyvind Bøe Dalelv skal presentere maten til dommerne som fjerdemann under finalen av Årets Kokk. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kokken passer på å forberede seg både fysisk og mentalt før den store finalen.

12. september går Årets Kokk av stabelen i Oslo. Da avgjøres hvilken kokk Norge skal sende til Europamesterskapet, som er siste steg før Verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or.

Som en oppvarming til Årets Kokk-finalen har vi intervjuet de fem finalistene til intervjuserien «5 kjappe med de fem finalistene». Nummer fem i rekken er Øyvind Bør Dalelv som er soussjef ved Michelin-restauranten Statholdergaarden i Oslo, ifølge Bocuse d'Or Norge.

Les de andre intervjuene her:

Artikkelen fortsetter under bildet.

HVEM BLIR ÅRETS KOKK?: (Fra venstre) Rasmus Johnsen Skoglund, Geir Magnus Svae, Christian André Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi. Foto: Berit Roald/NTB scanpix
HVEM BLIR ÅRETS KOKK?: (Fra venstre) Rasmus Johnsen Skoglund, Geir Magnus Svae, Christian André Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

Dalelv ble trukket ut som fjerdemann til å presentere rettene sine for dommerne under finalen 12. september.

- Jeg synes det er ganske fint å være fjerdemann til å presentere. Jeg hadde opprinnelig lyst til å være først eller sist, men nest sist skader ikke det heller. Den første som presenterer setter standarden, så det er viktig å levere det man skal, sier Dalelv til Godt.

Fem kjappe med Øyvind Bøe Dalelv (27)

Øyvind Bøe Dalelv (Sous chef Statholdergaarden i Oslo)) Foto: Berit Roald/NTB scanpix
Øyvind Bøe Dalelv (Sous chef Statholdergaarden i Oslo)) Foto: Berit Roald/NTB scanpix

1. Hvordan skiller din kokkekunst seg fra de andre finalistene?

- Det som kjennetegner maten min er at den er veldig ren, enkel og visuelt veldig pen.

2. Hva er du mest nervøs for at skal skje på finalen 12. september?

- Hvis jeg svir en saus eller steker fisken for lenge vet jeg ikke hva jeg gjør. Men det skal ikke skje. Ingenting kan gå gærent den dagen.

3. Hvordan har du tenkt til å forberede deg i tiden frem til finalen?

- Denne siste perioden er alltid like hektisk, og det skjer alltid noe uforutsett. Så jeg forbereder meg både fysisk, med styrketrening, og mentalt, ved hjelp av coacher. Det er utrolig mye press på oss finalister, og det er et sirkus uten like. Så det er viktig å ha et godt team, gode venner og gode kollegaer.

4. Hva lager du en typisk fredagskveld?

- Jeg er veldig glad i entrecôte, og pleier alltid å lete gjennom biffene på butikken til jeg finner den ene med perfekt marmor Hvis den er skikkelig bra stekt behøver man ikke saus engang, bare for eksempel grillet hjertesalat og en enkel tomatsalat. Men jeg er veldig glad i bearnaise, da.

5. Hva nekter du å spise?

- Spaghetti a la capri. Det er sikkert godt for noen, men det treffer ikke mitt hjerte.

Publisert: 08.09.2017 kl. 14:27
Oppdatert: 08.09.2017 kl. 14:46


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?