Kyllingvinger på fire måter
Sprø, rød, spicy, buffalo eller med mangosaus? Kyllingvinger ligger høyt oppe i konkurransen om å være den ultimate fingermaten.
Buffalo wings er et godt eksempel på god fingermat. Krydrede kyllingvinger sprøstekes før de vendes i en sterk chilisaus med smør og honning, og serveres med en dipp av blåskimmelost. Styrken på vingene avhenger av hvilken «hot sauce» du går for, og staver av stangselleri og gulrøtter sørger dessuten for at behovet for grønnsaker blir ivaretatt på en smakfull måte.
Sprø parmesanvinger med brunet hvitløksmør og sitron er like enkle som de er gode. Kyllingvingene sprøstekes i stekeovnen og blandes raskt med varmt smør tilsatt hvitløk, revet sitronskall, persille og parmesanost. Som ekstra tilbehør passer det supert med en enkel tomatsalat eller en tomatsalsa.
Det å skulle velge mellom KFC, altså Korean fried chicken, og kyllingvinger med mangosaus, blir sannelig intet enkelt valg. Vi snakker fingerslikkende godt - og såpass klissete begge deler at uansett hva du velger er det helt nødvendig med tørkepapir i umiddelbar nærhet.
Det er bare å skynde seg og spise, for disse vingene kommer til å fly av sted rimelig kjapt.
Publisert: 16.02.2018 kl. 14:15
Lag deg en gratis konto