Varm deg på en spennende kopp kakao
Hva sier du til en kopp kakao med alkohol, chili eller hvit sjokolade? Eller hva med selveste Kong Olavs kakao-favoritt?
Påske, skiturer og varm sjokolade går hånd i hånd. Derfor har vi samlet våre favorittoppskrifter på kakao som passer enhver smak: Varm sjokolade med chili og krydder, for dem som vil ha litt ekstra varme i kroppen, laktosefri kakao laget av søt og god mandelmelk, en «boozy» appelsinkakao, en spennende variant laget med hvit sjokolade og appelsin, og en helt klassisk varm sjokolade à la Kong Olav.
Sjekk ut våre oppskrifter under:
Om du vil bytte ut den klassiske kakaoen med en litt mer spennende variant, kan den meksikanske kakaoen fra Godt-bidragsyter Julie Ilona Balas kanskje friste? Vi snakker spicy, søtt og varmt – gjerne toppet med en scoop med is!
Enten du kjøper ferdig mandelmelk eller lager den selv, er dette en super oppskrift for deg som ikke tåler laktose.
Tørr du bytte ut mørk sjokolade med hvit sjokolade? Det blir slett ikke den samme kakaoen, men du vil ikke angre! Sammen med appelsinsaft og revet appelsinskall smaker hvit kakao helt rått.
Trenger du litt ekstra varme i kroppen? Da er denne oppskriften med en dæsj appelsinlikør midt i blinken for deg. Vil du bytte ut appelsin med chili, kan du teste ut denne «boozy» varianten!
Mektig, klassisk og skikkelig god. Dette er varm sjokolade i ordets rette forstand. Ikke minst er den bokstavelig talt en konge verdig!
Hvordan liker du din kakao? Del gjerne din favorittoppskrift under.