Ti ting du kanskje ikke visste om milkshake

FORFRISKENDE: Rist løs! Du finner alle våre milkshake-oppskrifter her. Foto: Shutterstock
FORFRISKENDE: Rist løs! Du finner alle våre milkshake-oppskrifter her. Foto: Shutterstock
Maria Tveiten Helgeby

Milkshake har ikke alltid bestått av melk, iskrem og sirup.

1. Definisjonen av milkshake er «en grundig ristet eller blandet drikke av melk, en smakssettende sirup og ofte iskrem.»

2. Med det sagt har kjært barn mange navn, og ved å gjøre små variasjoner kan milkshake også kalles frappe og cabinet.

3. Ordet «milkshake» skal først ha blitt brukt i 1885, og det var da en drikke med whisky og egg..!

4. Men milkshake ble ikke en populær drikk før på 1930-tallet - i hvert fall i USA.

5. Whisky og egg eller ei - det råder liten tvil om at milkshake fortsatt er populært: I 2016 kunne kioskkjeden Mix melde at de hadde hatt en vekst på 100 prosent i milkshake-salget.

6. Verdens største milkshake er det The Comfort Diners, Parmalat USA og the American Dairy Association som står bak: Milkshaken var hele 22 712 liter stor, og inneholdt blant annet over 16 000 liter melk, 5770 liter vaniljeis og 253 liter sjokoladesaus.

7. Blir det for kjedelig å blande milkshake med en skje? Da kan du jo gjøre som Gary Bashaw Jr., som har rekorden i å helle mest milkshake gjennom nesen. Melk og sjokoladepulveret blandet han i munnen, før han fylte et glass på 54 milliliter via neseboret.

8. Vi lever i en tidsalder hvor absolutt alt har «en dag». Derfor har også sjokolademilkshake sin egen dag - 12. september. Dens litt kjedeligere fetter vaniljemilkshakens dag 20. juni.

9. Synes du det er litt kjedelig med den klassiske kremtoppen på milkshaken? Da bør du sjekke ut freakshakes. De ville drikkene gikk sin seiersgang på internett med sine overdådige toppings som brownies, marshmallows, pretzels og pekanpai.

10. Momofuku Milk Bar i USA har blitt superpopulære for sin «cereal milk» som de bruker i alt fra milkshakes til softis. Dette er melk som smaker som melken som er i bunnen av skålen etter at du har spist corn flakes. Du kan enkelt lage din egen cereal milk-milkshake ved å følge denne oppskriften.

Hva er din favoritt-milkshake? Del dine tanker og oppskrifter i kommentarfeltet!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?