Torskegodt med Lise Finckenhagen: Fire smakfulle og spennende retter med torsk

3. november 2017Aktuelt
Foto: Christian Brun
Foto: Christian Brun
AvLise FinckenhagenogChristian Brun

Nå er torsken i sesong, og det er mye deilig mat du kan lage med den allsidige fisken.

Se torsken! I dag har jeg valgt å slå et slag for hverdagsfavoritten av fiskefileter, nemlig torskefileten.

Så tilgjengelig, så hvit og fin og så takknemlig å jobbe med. Med en torskefilet kan du trylle frem fristende hjemmelagde familievennlige fiskemiddager som faller i smak hos små og store.

Fiskepinner er og blir en favoritt hos mange. Sprø skorpe og et saftig indre er alltid tiltrekkende, så hva med å lage en stor «fiskepinne» av hele fileten. En liten halvstekt baguette blir til flotte smuler etter en tur i blenderen, og hvis du tilsetter en god håndfull friske urter som persille eller basilikum, og litt revet parmesan, får smulene både farge og smak. Press smulene ned på fisken og stek hele sulamitten i ovn til brødet blir sprøtt og fisken saftig.

Brunet smør med tydelige innslag av sitron og kapers er suverent følge. En remulade i tillegg kan virke som litt «smør på flesk», men du verden så godt da gitt.

Det asiatiske kjøkkenet frister jo bestandig, og her kan torsken boltre seg i en mengde ulike smaker. Det er nemlig ikke grenser for hva dette delikat og milde fiskekjøttet kler.

Lag en enkel saus av blant annet chili, hvitløk, koriander, lime og fiskesaus, - og la en tykk og deilig torskefilet (aller helst loin) få dampe i den aromatiske, hotte og friske blandingen. Ved servering kan du drysse over sprøstekt løk og sprøstekt hvitløk (begge deler kan kjøpes ferdig, hurra!) for krønsj og ekstra glede.

Den indiske retten «Butter chicken» kjenner du sikkert til. Men hva skjer hvis du bytter ut kylling med torsk? Jo, da får du «butter cod», en rett som absolutt ikke står tilbake for sin noe mer kjente fetter.

Koriander- og mynte «chutney» er et forfriskende og «små-hot» tilbehør som setter en ekstra spiss på måltidet når du velger kjøkkenveien til India.

Og sist men ikke minst, torsketacos! Vær så snill og test det ut. Jeg digger fisketacos og denne utgaven er både superenkel og knallgod. Fyll på med mango i terninger, guacamole, finsnittet rødkål og chilidressing.

Se torsken, og gi den en gullkantet behandling!

Publisert: 03.11.2017 kl. 15:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?