Enkle triks som gjør kutte-jobben lettere

5. august 2016Aktuelt
POPULÆR SAK: Avokadoen er i vinden for tiden, men hvordan bør den skrelles? Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
POPULÆR SAK: Avokadoen er i vinden for tiden, men hvordan bør den skrelles? Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Hvordan skreller man en haug med hvitløksfedd kjappest mulig, eller får ut granateplekjerner uten masse søl?

Det er bare å innse at vi lever i et forbrukersamfunn, og stadig vekk dukker det opp diverse produkter som skal gjøre livene våre så veldig mye lettere. Ja visst høres det kjekt ut med en dings som skreller avokadoen for deg, men er det nødvendig? Nei, mener nettstedet Eater, som har laget en oversikt over de «dummeste kjøkkenredskapene som kun er bortkastede penger». Inspirert av denne saken viser vi deg hvordan du heller kan gjøre jobben med helt vanlige redskaper.

Mango

Det er et styr å kutte mango, vi skal innrømme det. Det er vanskelig å vite hvor steinen er, og det ender ofte med at store deler av fruktkjøttet blir sittende på skallet. Men det finnes et par gode triks som gjør jobben litt lettere.

Metode nummer én

1. Del mangoen langs steinen, så nært du kommer som mulig. Du sitter da igjen med fire biter mango med skall.

2. Kutt fruktkjøttet først på langs og så på tvers med en skarp kniv, uten å skjære igjennom selve skallet.

3. Deretter dytter du skallet opp fra undersiden, sånn at mangoterningene står opp i en bue. Dermed kan du kutte disse av, og du har mango i terninger.

Metode nummer to

1. Del mangoen langs steinen som i de forrige metoden.

2. Sett deretter mangobiten mot kanten av et glass, og lag et hakk mellom skallet og kjøttet.

3. Skyv mangoen ned langs glasset, sånn at mangokjøttet havner på den ene siden og skallet på den andre. Dermed er mangoen skallfri, og kan kuttes sånn som du vil ha den.

Avokado

Dette grønne bæret (ja, det er faktisk et bær!) er utrolig populært enten det brukes til guacamole eller på ristet brød som avokado-toast. Det krever imidlertid at skallet og steinen fjernes, og vi viser deg hvordan:

1. Del avokadoen i to på langs, rundt steinen. Den ene halvdelen vil da sitte igjen med steinen.

2. Fjern steinen med en skje (ved å sette skjeen mellom steinen og avokadokjøttet, og vippe ut steinen) eller med en kniv (sett kniven i steinen og vri denne forsiktig ut).

3. Kutt avokadokjøttet i biter mens skallet er på, så blir det mindre gris på kjøkkenfjølen. Bruk samme fremgangsmåte som med mangoen - altså kutt avokadokjøttet uten å kutte gjennom skallet. Bruk så en skje til å løsne kjøttet fra skallet, og flippe ut avokado-bitene.

Hvitløk

Skal du bruke mer enn ett fedd hvitløk i en rett er det både kjedelig og litt styrete å skulle skrelle alle. Skallet sitter fast og fester seg til både fingre og fedd.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

En kjapp metode for å skrelle flere hvitløksfedd på én gang, er rett og slett å legge dem i en boks med lokk og riste hardt i 10 sekunder. Feddene blir da ristet ut av skallet og er klare til å brukes!

Granateple

SAFTIG FRUKT: Granateplet skjuler gode, saftige frø som kan by på mye søl når de skrelles. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
SAFTIG FRUKT: Granateplet skjuler gode, saftige frø som kan by på mye søl når de skrelles. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Granateple er friskt og godt, og kan brukes i alt fra kaker til salater. Men å få ut de små røde perlene uten å få juice over hele kjøkkenbenken kan være et styr. Heldigvis skal vi vise deg et triks for dette også.

1. Lag et kutt langs granateplet som er så dypt at det går gjennom skallet, men ikke gjennom frøene.

2. Dra granateplet i to.

3. Legg delene i en skål med vann og dra skallet fra hverandre for å åpne frukten.

4. Bruk en sleiv eller en skje eller lignende til å slå hardt på skallet. Frøene vil dermed falle ut og ned i skålen. Sil ut vannet, og du sitter igjen med fine frø uten søl.

Har du noen triks, så del de gjerne i kommentarfeltet!

Publisert: 05.08.2016 kl. 10:05
Oppdatert: 11.08.2016 kl. 11:59


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?