Dette har Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen alltid i kjøleskapet

KALD BASIS: Hvem av disse har alltid vin i kjøleskapet? OBS: Kjøleskapsbildet er et illustrasjonsbilde. Foto: Hallgeir Vågenes / Jørgen Braastad
KALD BASIS: Hvem av disse har alltid vin i kjøleskapet? OBS: Kjøleskapsbildet er et illustrasjonsbilde. Foto: Hallgeir Vågenes / Jørgen Braastad
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Mesterkokken og komikeren har forskjellige favoritter på kjøl.

Mesterkokk Eyvind Hellstrøm og komiker og programleder Truls Svendsen er fortsatt aktuelle med mat- og underholdningsprogrammet «Truls à la Hellstrøm». Da Godt møtte de to fortalte Hellstrøm at det var terapi å reise med Svendsen, og for Svendsen var det en drøm å bli lært opp av mesterkokken.

Da avslørte de også hva de alltid har i kjøleskapet.

– Smør. Jeg har alltid smør i kjøleskapet. Og alltid en flaske vin. Og alltid en ... Jeg har jo masse greier, sier Hellstrøm og fortsetter:

– Jeg har alltid et stykke kjøtt liggende - lam, biff eller svin. Jeg har alltid noe liggende. Så et konkret svar på det: det er smør, hvitvin og...

– Kjøtt? skyter Svendsen inn.

– Ja, en form for kjøtt, svarer Hellstrøm.

– Og du da, Truls?

– Alltid rømme, alltid crème fraîche og alltid fløte, sier han uten å nøle.

– Crème fraîche ... Det spør han om uansett hvor vi er hen, uansett hvor vi reiser. «Har du ikke no' crème fraîche?», «det her hadde passa med crème fraîche», erter Hellstrøm.

– Nei, crème fraîche blandes i, rømmen kan man ha ved siden av og fløten blandes i, svarer Svendsen.

– Når vi står midt i Mexico og han spør om crème fraîche, da bare ... Nei, jeg gidder ikke, sier Hellstrøm.

– Rømme på tacoen, det er jo det beste som finnes! protesterer Svendsen.

Kort fortalt:

I mesterkokk Eyvind Hellstrøms kjøleskap finnes det alltid smør, hvitvin og kjøtt. I komiker Truls Svendsens er det noe mindre variasjon, for der finner du alltid fløte, crème fraîche og rømme.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?