Fra suppe til pai - her er Lises beste oppskrifter med eple
Du kan lage mye godt med sesongens norske epler - både til middag og dessert. Prøv en varmende kyllingsuppe, muffins med eple eller lun eplepai i amerikansk stil.
Lange sommerdager, lyse netter og temperatursvingninger gjør sitt til at våre epler får en aroma de importerte bare kan drømme om. Nydelige epler med en perfekt balanse mellom sødme og syre.
Epler er ikke bare godt, man kan også lage utrolig mye godt med epler og i dag har jeg blant annet bakt en eplepai i rene Bestemor Duck stil. Jeg har nemlig et tydelig bilde i hodet fra barndommens Donald-blader hvor Bestemor Duck har bakt en vidunderlig eplepai for å glede Guffen. Jeg husker jeg nesten kjente duften gjennom tegningen og drømte om å få servert et lite stykke (ja, jeg var nokså tidlig opptatt av mat og kaker). Vel, det skjedde jo aldri så etter hvert var det ingen annen utvei enn å bake paien selv, selvgjort er som kjent velgjort. Jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme.
Eller, du kan prøve deg på eplecrumblemuffins med ekstra krydder i smulene og en syndig og fløyelsmyk topping av karamellsmørkrem.
Epler kan selvsagt også brukes i det salte kjøkkenet og passer til alt som har godt av litt sødme og friskhet enten det er i en saus, suppe eller som tilbehør til fisk eller kjøtt. En eplechutney smaker dessuten nydelig til smaksrike oster.
Ja, noen ganger er det utrolig lett å la seg friste. Adam, Guffen, Snehvit og gudene i Åsgard lot seg alle friste så du er ikke alene. God eplehøst!
Publisert: 15.09.2014 kl. 09:28
Oppdatert: 15.09.2014 kl. 14:14
Lag deg en gratis konto