Slik lages mozzarella
Det er ikke bare-bare å lage den italienske hvite osten.
Nydelig, fløyesmyk og helt uimotståelig. Nei, vi snakker ikke om denne superenkle panna cotta-en, men om vår alles kjære mozzarella.
Mozzarella er en italiensk hvit ost, med en mild smak og gummiaktig konsistens. Den lekre mykosten skal opprinnelig lages på bøffelmelk, men mange varianter vi finner i butikken i dag lages på kumelk. Den hvite godsaken passer perfekt i smeltet form på pizza, som et friskt alibi i en enkel tomatsalat, eller for seg selv.
Men vet du egentlig hvordan mozzarella lages? I en video som har fått oppmerksomhet på store nettsider som Huffington Post og Bustle er vi heldige nok til å få et innblikk i akkurat hvor mye arbeid som går inn i et lite stykke håndlaget mozzarella. Videoen viser ostemakerne ved Caseficio Torricelle i byen Paestum i Italia, og deres nitidige timeslange prosess med å lage den perfekte mozzarella.
Hvis du forøvrig har lyst til å prøve og lage din helt egne hjemmelagde mozzarella, bør du ta en titt her.
Sjekk ut den inspirerende mozzarella-videoen under:
Og sjekk ut disse fantastiske mozzarella-oppskriftene. Nam!:
Publisert: 26.05.2015 kl. 09:56
Oppdatert: 31.07.2015 kl. 10:12
Lag deg en gratis konto