Slik lages mozzarella

26. mai 2015Aktuelt
NYDELIG: Mozzarella med sitron og mynte er nydelig tilbehør til spekemat. Oppskriften finner du her. Foto: Sara Johannessen/VG
NYDELIG: Mozzarella med sitron og mynte er nydelig tilbehør til spekemat. Oppskriften finner du her. Foto: Sara Johannessen/VG

Det er ikke bare-bare å lage den italienske hvite osten.

Nydelig, fløyesmyk og helt uimotståelig. Nei, vi snakker ikke om denne superenkle panna cotta-en, men om vår alles kjære mozzarella.

Mozzarella er en italiensk hvit ost, med en mild smak og gummiaktig konsistens. Den lekre mykosten skal opprinnelig lages på bøffelmelk, men mange varianter vi finner i butikken i dag lages på kumelk. Den hvite godsaken passer perfekt i smeltet form på pizza, som et friskt alibi i en enkel tomatsalat, eller for seg selv.

Men vet du egentlig hvordan mozzarella lages? I en video som har fått oppmerksomhet på store nettsider som Huffington Post og Bustle er vi heldige nok til å få et innblikk i akkurat hvor mye arbeid som går inn i et lite stykke håndlaget mozzarella. Videoen viser ostemakerne ved Caseficio Torricelle i byen Paestum i Italia, og deres nitidige timeslange prosess med å lage den perfekte mozzarella.

Hvis du forøvrig har lyst til å prøve og lage din helt egne hjemmelagde mozzarella, bør du ta en titt her.

Sjekk ut den inspirerende mozzarella-videoen under:

Og sjekk ut disse fantastiske mozzarella-oppskriftene. Nam!:

Publisert: 26.05.2015 kl. 09:56
Oppdatert: 31.07.2015 kl. 10:12


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?