Farsdag, biff og bearnaise

6. november 2015Aktuelt
FARSDAGSPESIAL: En saftig T-bonestek med hjemmelaget bearnaise og chips vil faren din garantert sette pris. Foto: Sara Johannessen.
FARSDAGSPESIAL: En saftig T-bonestek med hjemmelaget bearnaise og chips vil faren din garantert sette pris. Foto: Sara Johannessen.

På søndag er det farsdag. Og i den anledningen skal jeg hedre deg, min mann, for det har du fortjent! 

Jeg skal tilbringe litt ekstra tid på kjøkkenet for at du skal få den beste og mest maskuline og saftige biffen du kan tenke deg. Siden jeg også er opptatt av din helse, og har fått med meg diverse rapporter i det siste, skal jeg sørge for å spare inn på kjøttkvoten resten av ukedagene slik at den ultimate farsdagsbiffen kan være meget tilfredsstillende.

Jeg velger deg T-bone, eller t-ben om du vil, med en saftig marmorert ytrefilet på den ene siden av benet og et solid stykke nydelig indrefilet på den andre. Og når man først skal klinke til med et heftig stykke kjøtt bør man også sørge for at det er av ypperste kvalitet, velhengt og marmorert. Min mann fortrekker biffen sin medium-rå (det kan selvsagt variere fra far til far) og da er det faktisk ikke mange minuttene som skal til. Jeg bruker en solid grillpanne og griller kjøttet over sterk (men kontrollert) varme (litt røft sagt så beregner jeg et minutt på hver side pr cm tykkelse). Et lite triks for de som godt kan like smaken av smør, er å legge en god smørklatt på det ferdiggrillede kjøttet (gjerne sammen med en kvast timian), for så og la det smelte på og ned i kjøttet mens det hviler.

De grønne innslagene begrenser seg til hjemmelaget pommes frites (som jo er stor lykke i seg selv), hakket persille (som drysses over herligheten sammen med parmesan og noen dråper trøffelolje), og sist men ikke minst, estragon og kjørvel i den hjemmelagde bearnaisen.

Gratulerer med farsdagen til alle gode fedre der ute, jeg håper virkelig dere får som fortjent!

Publisert: 06.11.2015 kl. 13:00


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?