Seks grunner til at det klassiske pepperkakehuset er kjedelig

18. desember 2017Aktuelt
PEPPERKAKEVILLA: Hvorfor lage pepperkakehus når du kan lage villa? Foto: Heidi Sagli Husby / Franciska Munck-Johansen/FranciskasVakreVerden.no
PEPPERKAKEVILLA: Hvorfor lage pepperkakehus når du kan lage villa? Foto: Heidi Sagli Husby / Franciska Munck-Johansen/FranciskasVakreVerden.no

Ikke et vondt ord om pepperkakehus pyntet med fargerikt godteri og melisglasur, men disse mesterverkene tar kaka. 

Å bygge pepperkakehus er en fast tradisjon for mange barnefamilier i førjulstiden. Før var det kanskje mest vanlig å plukke opp en pakke med ferdigbakt hus, sette det sammen og pynte det med melis og Non Stop og Seigmenn. De senere årene har det imidlertid gått litt sport i ta det et steg videre og å lage pepperkakehusene til små (eller store) kunstverk.

Enten du ikke har begynt på årets pepperkakehus ennå eller bare vil komme i julestemning, har vi samlet seks fantastiske pepperkakehus-kreasjoner fra Instagram som vi synes fortjener en 😍:

1. Vinterstemning

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Syv timer tok det å sette sammen dette stemningsfulle pepperkakehuset for mat- og interiørblogger Franciska Munck-Johansen og datteren. Her har de har brukt gelatinplater som vindusglass og puttet i LED-lyseslynger inni huset for det lille ekstra.

2. Pepperkake-karusell

Da barna til svenske Lisa Abefelt skulle komme med ønske om årets pepperkakehus, var en karusell med enhjørninger øverst på ønskelisten - og karusell ble det. Den snurrer ikke, men at den er lekker og dekorativ er det ingenting å utsette på.

3. En konge verdig

Fem uker og 15 kilo pepperkakedeig var det som måtte til for at hobbybaker Heidi Sagli Lie skulle ferdigstille dette mesterverket av en pepperkakevilla. Likerklikkene rant inn da Godt delte bildet av pepperkakehuset på Instagram. Selveste kronprinsparet hadde også lagt merke til huset og tatt kontakt med Sagli Lie for å spørre om oppskriften, skrev Adressa tidligere i desember.

4. Sukkersøt landsby

Konditor Tea Malmegård lager pepperkakehus på bestilling til svenske butikker og bedrifter - som for eksempel en kopi av Sturegatan i Stockholm. Det er likevel denne pepperkakelandsbyen som skiller seg ut på Instagram-kontoen hennes; et nydelig pepperkaketårn i pastellfarger som er satt sammen av mange små pepperkakehus og -figurer.

5. Eventyrlig hus

Pyntet med masse glasur i naturens farger er dette pepperkakehuset som tatt ut av et eventyr. Et bevis på at noen ganger trenger du bare å pynte med glasur og noen spiselige perler.

6. Pepperkake-robot

Dette er kanskje ikke det første vi forbinder med pepperkakehus, men denne pepperkake-skapelsen er en leken og morsom vri som er skikkelig forseggjort. Med fargerik pynt og godteri er den ikke bare dekorativ, men også fort en favoritt blant barna.

Publisert: 18.12.2017 kl. 21:15


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?