Juledrikk: Dette serverer du som velkomstdrink i juleselskapet

5. desember 2014Aktuelt
GLØGG: Varm julegløgg er noe av det beste som finnes - hvorfor ikke prøve en hvit variant. Foto. Audun Aagre/Aftenposten
GLØGG: Varm julegløgg er noe av det beste som finnes - hvorfor ikke prøve en hvit variant. Foto. Audun Aagre/Aftenposten

Gløgg, mulled wine, eggnog eller punsj? Hva skal du egentlig servere som velkomstdrink når du har invitert til juleselskap?

Vi drikker mye gløgg i Norge i desember, og varm gløgg med mandler og rosiner er en god og varmende drink til kalde vinterkvelder. Ha gjerne oppi et shot vodka eller et annet godt brennevin for litt ekstra kick i koppen.

Gløgg er en form for mulled wine. Mulled wine er varm, krydret vin som drikkes mye i Tyskland og England ved juletider, men også gjennom resten av vinteren. For å lage mulled wine varmer du forsiktig opp vin sammen med ulike krydder, og gjerne litt sukker.

Amerikanerne har en forkjærlighet for eggnog som juledrink, noe som vi kanskje ikke er veldig godt kjent med her hjemme. Men det er verdt å prøve seg; melk, pisket egg og rom eller brandy smakes til med julekrydder som kanel og muskatnøtt.

Hvis du ønsker en litt lettere start på juleselskapet, kan du servere en frisk punsj istedenfor. Med litt kanel og klementin i miksen, er julealibiet dekket også selv om du serverer noe friskt og kjølig.

Her finner du fem oppskrifter på forskjellige drinker du kan servere som vordink i juleselskapet.

Foto: Magnar Kirknes
Foto: Magnar Kirknes

Lise Finckenhagen har laget sin egen vri på rødvinsgløggen. Stjerneanis, nellik, vaniljestang og frisk ingefær setter smak på gløggen hennes.

Hva med en vri på den tradsjonelle røde gløggen? Prøv denne krydrete hvite varianten med sherry og hvitvin. Bruk helst en litt krydret hvitvin.

Mulled wine

Foto: Adeline&Luminiere.
Foto: Adeline&Luminiere.

Australske Emily Fitzgerald byr på knallgode oppskrifter bilder på sin blogg Adeline&Luminiere, blant annet denne mulled wine-oppskriften som hun mener er den desidert beste.

Foto: Erica Lea/Tasty Kitchen Blog
Foto: Erica Lea/Tasty Kitchen Blog

Eggnog er den ultimate, amerikanske juledrinken. Tasty Kitchen viser deg steg-for-steg hvordan du lager eggnog hjemme.

Foto: Ingeniørfruen/Marianne de Bourg
Foto: Ingeniørfruen/Marianne de Bourg

Syrlig og frisk tranebærjuice med et hint av kanel og julens smaker passer perfekt når du vil imponere gjestene dine med noe annet enn glovarm gløgg på juleselskapet.

Publisert: 05.12.2014 kl. 13:16
Oppdatert: 18.12.2015 kl. 10:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?