Godt med jordbær
Sommertid er jordbærtid.
Norske jordbær er de aller beste, og de er kjempegode rett fra busken.
Noe av det beste med de norske jordbærene er at de smaker så godt og søtt i seg selv. Så desserten er egentlig allerede servert når du har renset kurven.
Men skulle du, mot formodning, bli lei av helt plaine jordbær får du her fire knallgode dessertoppskrifter med jordbærsmak.
Nesten ingen ting er bedre enn hjemmelagde terter med sitronkrem og friske, norske jordbær. Eton mess er en tradisjonell engelsk dessert fra en kostskole hvor rot antagelig ikke er godkjent utover dessertskålen – men her er det deilig knust marengs, pisket krem og delte jordbær i skjønn blanding.
Varmt og kaldt i samme skål – by på hjemmelaget jordbæryoghurtis med varme jordbær i sommersolen. Ganske enkelt kan du også gjøre det ved å lage jordbærsuppe, smaken i jordbærsuppa blir til mens den står og godgjør seg inne i kjøleskapet.