Knallgode klippfiskoppskrifter

13. februar 2013Aktuelt
Klippfisk kan fort bli festmiddag. Server med raust med rotgrønnsaker. (Foto: Trygve Indrelid.)
Klippfisk kan fort bli festmiddag. Server med raust med rotgrønnsaker. (Foto: Trygve Indrelid.)

Prøv en av disse seks gode oppskriftene med klippfisk.

Klippfisk er saltet og tørket fisk, aller helst torsk. Den saltes i kar i to uker, deretter legges den lagvis med enda mer salt mellom lagene og legges til tørk - slik at vannet renner av og kun saltet er igjen. Tidligere ble fisken lagt til tørk på klipper ved sjøen, det er derfor det i dag heter klippfisk.

Før du bruker klippfisk i middagen, må du vanne den ut. Aller helst over natten. Slik at den ikke blir altfor salt. Eventuelt kan du kjøpe den ferdig utvannet i butikken.

Prøv en helt tradisjonell kokt klippfisk med det "riktige" tilbehøret i form av diverse rotfrukter.Eller lag en helt utradisjonell salat med klippfisk, ruccola, fersken og basilikum.

Bacalao er også en klassisk måte å tilberede klippfisken på. Her kokes den med tomater og paprika på portugisisk manér. Er du heller til franske smaker, kan du servere klippfisken med sennepssmør og aspargesbønner.

Du kan også lage suppe på klippfisken, kok den inn med tørket sopp og blåskjellkraft. Eller la klippfisken få innpass på tapasbordet og lag klippfiskkroketter.

Publisert: 13.02.2013 kl. 15:03
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:52


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?