Fem elleville bacon-oppskrifter: Cupcakes, cake pops og bacon-milkshake

14. februar 2014Aktuelt
SPRØTT OG SØTT: Skal de være bacon pops, en fresh BLT med smeltet cheddar eller en bacon-milkshake? Hvorfor ikke gjøre noe nytt med yndlingskjøttet ditt.  Foto: (FV) Go Cook Yourself, Foodie Crush og Adventures In Cooking.
SPRØTT OG SØTT: Skal de være bacon pops, en fresh BLT med smeltet cheddar eller en bacon-milkshake? Hvorfor ikke gjøre noe nytt med yndlingskjøttet ditt. Foto: (FV) Go Cook Yourself, Foodie Crush og Adventures In Cooking.

Hvem sa bacon kun er til frokost eller som middags-booster? Her er noen sprøe og kreative baconvarianter du bare MÅ prøve.

Lørdag 5. september feires «International Bacon Day». Og hvem elsker ikke bacon? Enten det er til frokost, i gryter eller som topping på favorittpastaen. Bacon utgjør rett og slett det lille ekstra! Så hvorfor ikke prøve det salte kjøttet til noe søtt? Amerikanske pannekaker er jo for eksempel veldig godt i kombinasjon med noen baconbiter og deilig, autentisk lønnesirup.

Da vi oppdaget de herlige bacon-popsene til macho-matbloggen Go Cook Yourself fra Storbritannia, bestemte vi oss for å lage en liste med fristende og utradisjonelle bacon-retter. Den artige matbloggen har faktisk en egen oppskriftsseksjon for retter med bacon. Der du finner alt fra cheesy fries med bacon til søtere spesialiteter. Sjekk ut seksjonen her.

Og til baconentusiastene der ute: legg ut bilder av de beste baconrettene dere vet om med #godtno, så velger vi kanskje ut bildet til forsiden vår.

ENKELT: Den macho-matbloggen Go Cook Yourself viser hvordan du lett forvandler baconbitene til delikate søtsaker. Foto: GoCookYourself.com
ENKELT: Den macho-matbloggen Go Cook Yourself viser hvordan du lett forvandler baconbitene til delikate søtsaker. Foto: GoCookYourself.com

Bacon popsene er oppkalt etter kakedillen cake pops, og er ikke noe annet enn perfekt tilberedt bacon dyppet i sjokolade og drysset med toppings som nøtter, sprinkles og godteri.

Foto: HowSweetEats.com
Foto: HowSweetEats.com

Grovmoste poteter med syndig kremete saus og crispy biter av sprø bacon, signert en av Godts internasjonale favorittbloggere How Sweet It Is. Finnes det et bedre middagsalternativ? Tror ikke det. Sjekk oppskriften her!

Foto: Bakingdom.com
Foto: Bakingdom.com

Bakebloggdronningen bak Bakingdom hevder disse dekadente cupcakesene er de beste hun noensinne har smakt. Vi snakker karamellisert bacon, finhakket og blandet i saftig bakst. Kremete topping med lønnesirup og en liten vaffelbit fullender herligheten. Sjekk her for oppskrift.

Foto: FoodieCrush.com
Foto: FoodieCrush.com

Bacon, salat og tomat er nærmest amerikanernes nasjonasandwich sammen med club sandwich og grilled cheese. Bloggen Foodie Crush har kombinert BLT med smeltet cheddar og sveitserost. Resultatet taler for seg selv. Oppskriften finner du her.

Foto: Adventures-In-Cooking.com
Foto: Adventures-In-Cooking.com

Ja, jeg vet hva du tenker. Bacon i milkshake? Æsj! Men før du slår tanken helt fra deg, lover matbloggen Adventures In Cooking at de rike smakene av salt og deilig bacon utfyller melken og dulce de lechen helt perfekt. Prøv da vel, klikk her for fremgangsmåte.

Publisert: 14.02.2014 kl. 15:43
Oppdatert: 04.09.2015 kl. 14:21


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?