Grillsnadder med havets beste fisk og skalldyr

31. mai 2013Aktuelt
SOMMERGRILLING: Skalldyr og fisk er perfekt grillmat på sommeren. Dessuten er det enkelt og fantastisk godt. Her grillet kongekrabbe. Foto: Sara Johannessen/VG
SOMMERGRILLING: Skalldyr og fisk er perfekt grillmat på sommeren. Dessuten er det enkelt og fantastisk godt. Her grillet kongekrabbe. Foto: Sara Johannessen/VG

Saftig fisk og skalldyr fra grillen er virkelig nydelig og det er bokstavlig talt et hav av muligheter. Her inviterer Godt til sjømatsfest.

Denne gangen ble valget egne favoritter som fantastiske sjøkreps, kongekrabbe, kveitekotelett og miks fisk.

Med riktig temperatur på fisken (som helst skal være romtemperert) og grillen (som bør ha en varm og en litt kjøligere sone) er selve grillingen stort sett gjort unna på få minutter. Pass alltid på at grillristen er ren og pen, og bruker du en fiskeklemme eller fiskerist er det lurt å smøre både den og fisken med litt olje for å unngå kjedelige overraskelser.

Følg Lise på Instagram for fristende matbilder og innblikk bak i kulissene.

Å grille på planke, som for øvrig må være ubehandlet og fri for malingsrester, synes jeg er en morsom variant. Husk bare å bløtlegge planken før bruk og legg ikke på fisken før det ryker skikkelig av planken. Denne metoden tilfører fisken en fin og mild røyksmak i tillegg til at det ser ganske kult ut.

Store grillede sjøkreps med kryddersmør og saftige kongekrabbeklør med grillet sitron er intet mindre enn hysterisk godt. Ja det er rett og slett helt konge!!

Miks fisk

HUMMER OG KANARI: Miks fisk og assorterte grønnsaker på grillen. Så enkelt, smakfullt og proppa med sunne næringsstoffer. Foto: Sara Johannessen/VG
HUMMER OG KANARI: Miks fisk og assorterte grønnsaker på grillen. Så enkelt, smakfullt og proppa med sunne næringsstoffer. Foto: Sara Johannessen/VG

Denne retten kan sammenlignes med en fiskewok og kan enkelt varieres etter ønske eller hva du har liggende i kjøleskapet.

Kveite på røykeplanke

PLANKEGRILL: Husk å bløtlegge planken før den går på grillen. Foto: Sara Johannessen/VG
PLANKEGRILL: Husk å bløtlegge planken før den går på grillen. Foto: Sara Johannessen/VG

Har du ingen grillplanke eller røykplanke kan du grille fisken rett på grillen. Gni kveitekoteletten inn med olivenolje, salt og pepper. Grill over høy varme, ca 3-4 minutter på hver side. Pensle med soyadressingen mot slutten av grillingen.

Kongekrabbe med grillet sitron og majones

ENKELT PÅ GRILLEN: Grillet sitron og dillmajones er nydelig til kongekrabbe. Sitronsaften får en deilig sødme og majonesen lager du unna på fei. Foto: Sara Johannessen/VG
ENKELT PÅ GRILLEN: Grillet sitron og dillmajones er nydelig til kongekrabbe. Sitronsaften får en deilig sødme og majonesen lager du unna på fei. Foto: Sara Johannessen/VG

Grillet sitron høres kanskje litt pussig ut, men det er virkelig verdt å prøve. Sitronen får sødme fra karamelliseringen og er super å presse over grillet kylling, lam, fisk og skalldyr eller noen annet som kunne trenger et par friske dråper.

Grillet sjøkreps med ramsløksmør

SMAKEN AV SOMMER: Hjemmelaget ramsløksmør til sjøkreps på grillen bør nytes med andakt og følelse. Foto: Sara Johannessen/VG
SMAKEN AV SOMMER: Hjemmelaget ramsløksmør til sjøkreps på grillen bør nytes med andakt og følelse. Foto: Sara Johannessen/VG

Hjemmelaget kryddersmør er enkelt å lage, og du kan mikse og trikse urter og mengde etter eget ønske.

Følg Godt.no på Instagram, og del dine beste grillbilder og merk dem #godtno, så kan det hende vi plukker det til forsiden vår.

Flere grilloppskrifter fra Lise Finckenhagen:

Publisert: 31.05.2013 kl. 08:57
Oppdatert: 02.06.2013 kl. 07:01


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?