Hertuginne Meghan får regler for hva hun kan spise på reise

25. juni 2018Aktuelt
FORBUD: Meghan får blant annet ikke lov til å spise visse typer skalldyr, kjøtt eller løk. Bilde: AFP PHOTO/Dominic Lipinski
FORBUD: Meghan får blant annet ikke lov til å spise visse typer skalldyr, kjøtt eller løk. Bilde: AFP PHOTO/Dominic Lipinski
Malene Emilie Rustad
Malene Emilie Rustad

Det er enkelte ting som hertuginnen av Sussex ikke får lov til å spise mens hun reiser utenlands. 

I litt over en måned har hertuginne Meghan av Sussex (tidligere Meghan Markle) fått smake på sitt nye liv. Kongelig etikette og plikter har gjort at Meghan har måttet gi opp visse deler av livet, som sosiale medier og fritt valg av garderobe.

Når Meghan skal ut og reise, er det strenge regler som må overholdes på matfronten. Independent skriver nemlig at hertuginnen ikke får lov til å spise visse typer kjøtt og visse typer sjømat. For å unngå matforgiftning kan hun blant annet ikke spise skalldyr.

Ikke springvann

Hvitløk og løk er det heller ikke lov til å spise under besøkene, med tanke på hvor mange folk som skal hilses på. Hun får heller ikke lov til å drikke vann fra springen i utlandet, skriver avisen videre.

Disse matreglene gjelder for øvrig ikke bare hertuginne Meghan. Som en generell regel får ikke kongefamilien lov til å spise visse ting når de er ute og reiser. Reglene er til av sikkerhetsmessige grunner, og skal ha blitt etablert for lenge siden - også for å forsikre at kongefamilien ikke opplever ubehag under reisene, skriver Independent.

Meghan og prins Harry skal ut på sin første kongelige tur sammen til høsten, blant annet går reise til Australia, Fiji og New Zealand.

Matvalg vekker interesse

Dette er ikke første gang det blir skrevet om hertuginnen og mat. Før Meghan forlovet seg med prins Harry, drev hun livsstilsiden «The Tig», hvor hun blant annet skrev om mat og drikke. Siden ble kalt opp etter hennes favorittvin, som har blitt omtalt som ikonisk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UTRADISJONELL: Bryllupskaken til Meghan og Harry brøt med tradisjonene, og smakte av sitron og hylleblomst. Foto: Pool New/Reuters
UTRADISJONELL: Bryllupskaken til Meghan og Harry brøt med tradisjonene, og smakte av sitron og hylleblomst. Foto: Pool New/Reuters

Under det kongelige bryllupet fikk paret oppmerksomhet for å ha servert trendy retter som «bowl food», og den tradisjonelle fruktkaken som har vært vanlig å servere i kongelige bryllup i flere århundrer ble byttet ut med en vårlig kake med sitron og hylleblomst.

Kjøkkensjef ved det britiske kongehuset, Mark Flanagan, fortalte blant annet at brudeparet hadde vært involvert i alle detaljer rundt maten, og skal ha smakt på alt som ble servert i bryllupet.

Publisert: 25.06.2018 kl. 15:59
Oppdatert: 26.06.2018 kl. 08:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?