Har funnet opp en «fjerde type» sjokolade

6. september 2017Aktuelt
ROSA: Den nye sjokoladetypen er ikke tilsatt verken farge eller smak, med er naturlig rosa. Foto: Barry Callebaut
ROSA: Den nye sjokoladetypen er ikke tilsatt verken farge eller smak, med er naturlig rosa. Foto: Barry Callebaut

I tillegg til melkesjokolade, mørk sjokolade og hvit sjokolade.

Hvis du trodde det bare fantes melke-, mørk og hvit sjokolade, må du tro igjen. Sjokoladeselskapet Barry Callebaut slapp tirsdag nyheten om at de nå har funnet opp en fjerde sjokoladetype: Naturlig rosa «Ruby»-sjokolade.

Sjokoladen lages av kakaobønnen med samme navn, skal ha en naturlig smak av bær som både er søt og syrlig, og det skal ha tatt omlag ti år å utvikle den, skriver Bloomberg. Til tross for både rosa farge og bær-aktig smak, er sjokoladen altså ikke tilsatt verken farge eller smak av bær, ifølge et presseskriv.

Den rosa sjokoladen er i presseskrivet beskrevet som en «intens, sensorisk glede. En spenning mellom bær-fruktighet og saftig mykhet,» - for de som klarer å tolke det. Dette skal være den første nye typen sjokolade siden hvit sjokolade kom for 80 år siden, ifølge Independent.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BÆR-AKTIG: Den nye sjokoladetypen skal være syrlig og minne litt om bær i smaken. Foto: Barry Callebaut
BÆR-AKTIG: Den nye sjokoladetypen skal være syrlig og minne litt om bær i smaken. Foto: Barry Callebaut

Spent

VIL SMAKE: Kokebokforfatter og bakeblogger Kristine Ilstad er spent på den nye sjokoladetypen. Foto: Krister Sørbø/VG
VIL SMAKE: Kokebokforfatter og bakeblogger Kristine Ilstad er spent på den nye sjokoladetypen. Foto: Krister Sørbø/VG

Kristine Ilstad er en av Norges største bakebloggere, kokebokforfatter og Godts bidragsyter.

Hun forteller at hun gleder seg til å smake på den nye sjokoladevarianten.

- Dette høres utrolig spennende ut. Fargen er veldig lekker, og hvis denne sjokoladen i tillegg smaker godt og har de samme gode smelteegenskapene som brun og hvit sjokolade, blir dette helt sikkert et populært produkt til å lage kaker, desserter og konfekt med, sier Ilstad.

Hun forteller at hun har brukt merket tidligere.

- Dette kan bli en suksess, sier bakebloggeren.

Sjokolade-bonanza

Dette er ikke første gang vi har skrevet om sjokolade.

Vi har blant annet fortalt deg akkurat hvorfor vi liker sjokolade så godt, og hvordan kombinasjonen av blant annet fett og sukker virker på oss.

- Hjernen vår elsker det, og det er laget mange matvarer med en slik kombinasjon bevisst fra produsentene. På engelsk kaller de det for «comfort food», eller trøste-mat på norsk, om du vil, fortalte Fedon Lindberg, lege og grunnlegger av slankefirmaet Dr. Lindbergs Holding AS, tidligere.

Vi har også skrevet om noen elleville legoklosser av sjokolade, om den belgiske konditoren Dominique Persoon som gjorde suksess med «sjokoladesniffing», og hvordan universitetet i Cambridge på et tidspunkt tilbød en doktorgrad i - hold deg fast - sjokolade.

Hvis du heller vil spise sjokolade enn å lese om den, kan du vurdere om du vil lage denne:

Ta bilde av dine sjokoladedesserter, merk bildet med #godtno og post det på Instagram. Kanskje vi republiserer bildet ditt!

Publisert: 06.09.2017 kl. 20:30


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?