Norge tok bronse i VM i baking

18. september 2018Aktuelt
VINNERE: (Fra v.) Nikolai Meling og Ivar Bakke tok bronse for sin tolkning av oppgaven «universet». Foto: Baker og konditorlandslaget/Instagram
VINNERE: (Fra v.) Nikolai Meling og Ivar Bakke tok bronse for sin tolkning av oppgaven «universet». Foto: Baker og konditorlandslaget/Instagram

Nikolai Meling og Ivar Bakke fra det norske bakerlandslaget ble kun slått av Tyskland og Kina i årets iba UICB-cup som ble holdt i München.

FORNØYDE: Nikolai Meling og Ivar Bakke kunne smilde bredt etter å ha blitt ropt opp som bronsevinnere. Foto: Vest Vind Media
FORNØYDE: Nikolai Meling og Ivar Bakke kunne smilde bredt etter å ha blitt ropt opp som bronsevinnere. Foto: Vest Vind Media

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, sier Ivar Bakke over telefon fra München.

Sammen med Nikolai Meling vant de bronse under iba UICB-cup i München i går ettermiddag. Denne omtales som VM i baking av folk i bransjen, og arrangeres under verdens ledende bakemesse, iba. I konkurransen kjemper 12 nasjoner mot hverandre.

Det norske baker- og konditorlandslaget ble kvalifisert etter at de vant Nordic Bakery Cup i Stockholm i fjor. Siden januar har de jobbet mot finalen, som pågikk mellom 15. og 17. september.

– Vi har drodlet og brainstormet rundt temaet, som var «universet». De siste to-tre månedene har vi trent intenst. Vi har lagt sommerferien på hyllen og måttet ofre kvelder, helger og familietid. Men vi fikk igjen for strevet, sier bronsevinneren.

I løpet av konkurransen bakte de blant annet en fougasse inspirert av en alien-klo og pan de mie inspirert av nordlys. Dette er første gang Norge er med i finalen.

Følelsesmessig eksplosjon

Bakermesteren forteller at de øynet et lite håp da de leverte bra under kategorien «small bread and party products», mens de fire siste landene ikke klarte det samme.

– Da øynet vi et lite håp, forteller Bakke.

Da de til slutt ble ropt opp som bronsevinnere under seremonien, var det til stor jubel fra støtteapparatet i salen. Nettstedet Bakeri.net skriver at det både var tårevåt, glad og sjokkert stemning på tribunen.

– Det var en følelsesmessig eksplosjon å bli utnevnt som bronsevinnere. En utavdegsjæl-opplevelse. Jeg vil nesten si at det var høyere jubel for oss enn for første- og annenplassen. Vi hadde med oss masse venner og familie, og alle gjør jo dette på hobbybasis.

Iba UICB-cup arrangeres hvert tredje år. Til neste år skal det norske baker- og konditorlandslaget til kvaliken for Cup de Monde i St. Petersburg. Da kan det hende det er noen andre som stiller.

– Vi må alltid velge ut de som har mulighet siden det krever såpass mye tid.

Publisert: 18.09.2018 kl. 13:45
Oppdatert: 18.09.2018 kl. 14:33


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?