Til hovedinnhold

Tomat på tallerkenen

13. november 2012Aktuelt
Lag middag på tomater - prøv en suppe, pai eller kyllinglår kokt og stekt i tomater. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Inkognito.)
Lag middag på tomater - prøv en suppe, pai eller kyllinglår kokt og stekt i tomater. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Inkognito.)

Tomat gjør seg godt i både pai og supper - prøv en av disse seks oppskriftene.

La tomaten spille hovedrollen i middagen; her får du oppskrifter på en spicy tomatsuppe med masse chili, hvitløk og paprika som blir skikkelig middagsmat med reker og pasta i. Eller lag en pai på tomater, du får tak i god butterdeig i butikken og fyller den med masse søte tomater, hvirløk og timian. Eller du kan gå et steg lenger og lage ostepai med parmaskinke og soltørkede tomater.

Tomat kan også være hovedingrediensen i en salat, eller i hvertfall dele rollen med mozzarella, som i en deilig capresesalat bare smakt til med olivenolje og basilikum. Eller gjør skikkelig tomat på kyllinglårene, og la dem både koke og steke med tomater, hvitløk og rosmarin. Den klassiske italienske pastasausen er også ofte tomatbasert, pøv denne varianten med tre forskjellige typer tomater.

God middag!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:24


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?