Det beste jeg vet med programleder Selma Ibrahim
Den gule leverposteiboksen er undervurdert, mener NRK-programleder Selma Ibrahim.
I «Det beste jeg vet»-spalten snakker vi med matglade kjente fjes, kokker og influensere. Tidligere har blant annet kokk Reneé Fagerhøi, skuespiller Emilie Skolmen og Eirik «Bakepapsen» Lyssand. Denne gangen snakker vi med NRK-programleder Selma Ibrahim, som denne helgen er programleder under Melodi Grand Prix Jr.
– Hei! Først og fremst, hvordan er nervene nå? Jeg hører du sitter i sminkestolen?
– De begynner sakte å komme nå som vi har prøver, og sånt. Dette er første året mitt som programleder for MGP Jr med publikum, så det blir veldig spennende å se hvordan det kjennes. Men jeg gleder meg veldig.
– Spennende! Hva er din favorittfrokost?
– Jeg er veldig enkel der: Lyst rundstykke med frø på, smør, leverpostei og rødbeter.
– Hva slags leverpostei snakker vi?
– Det er den gode, gamle gule boksen. Det er veldig undervurdert med leverpostei, jeg føler det bare er barn i barnehagen som spiser det. Men flere burde teste det.
– Enig, det er kjempegodt. Og hva er din favorittmiddag?
– Jeg har veldig hang up i ceviche for tiden. Ellers er jeg veldig glad i pasta. Jeg har faktisk lært meg å lage det fra bunnen, og skal få meg pastamaskin. Så pasta bolognese eller ceviche.
– Har du en favorittdessert?
– Det må bli pavlova.
– Hva topper du den med, da?
– Jordbær, blåbær, bringebær, egentlig alt av frukt. Jeg fikk en pavlova av kjæresten min nylig, og da spiste jeg halve selv.
– Nå skulle jeg egentlig spørre om favorittkaken din.
– Ah! Okay, men av desserter er jeg veldig glad i crème brûlée, hehe.
– Hva er det beste godteriet eller snacksen du kan få?
– Det er potetgull og dipp, og så må man ha sjokolade ved siden av for å mikse når man er lei av potetgullet.
– Det snakket noen andre (les: «Bakepapsen») om òg! Og man må ha noe annet godteri man kan spise når man er kvalm av sjokolade, og så blir man ikke kvalm lenger, og så rullerer man.
– Sånn er jeg og!
– Jeg og! Hva er det aller beste du kan få servert på besøk, da?
– Jeg blir veldig fornøyd hvis jeg får hjemmelaget lasagne. Hvis jeg skulle fått en treretters kunne man startet med mozzarella, tomat og basilikum – åh, jeg blir sulten nå – så lasagne til middag, og hvis jeg hadde fått pavlova til dessert, da hadde jeg vært i himmelen.
– Hva foretrekker du å lage selv?
– Jeg er veldig dårlig til å lage mat, det må bare nevnes. Men det er to ting jeg lager hvis jeg får besøk, og det er pasta fra bunn, eller potetpizza med hvit bunn, rosmarin og havsalt.
– Altså, du sier du er dårlig til å lage mat, og det er den lekre pizzaen du disker opp med?
– Haha, jammen, det er den ene tingen jeg kan. De får enten den pizzaen eller pastaen.
– Forstår. Har du en favorittsesong?
– Da vil jeg si jul på grunn av pinnekjøtt, jeg elsker pinnekjøtt.
– Hva har du alltid i kjøleskapet, da?
– Leverpostei. Og yoghurt, og så er det ganske viktig med smør. Jeg har smør på alt.
– Det kan jeg relatere til. Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?
– Kniv, da, for å få leverposteien opp av boksen, haha. Eller pastamaskinen.
– Hva hører du på når du lager mat?
– Hvis jeg lager pasta kan jeg sette på typiske italienske sanger, og late som at jeg er en ekte italiensk kokk. Hvis ikke hører jeg på Karpe og all mulig kul musikk.
– Hva var det beste du visste når du var liten?
– Pølser. Og det er jeg fortsatt veldig glad i, jeg spiser det relativt ofte.
– Hvor vil du helst reise?
– Italia. Jeg har aldri vært der, så dit har jeg veldig lyst til å dra.
– Hva spiser du når du er hjemme alene?
– Helt ærlig, hvis jeg ikke er sammen med noen, er det ikke ofte jeg lager middag. Jeg varmer opp rundstykker og tar på noen leverpostei. Det er skikkelig trist, haha. Men jeg kan også bestille med noe ceviche, eller en skikkelig god blåmuggburger fra Munchies (burgersjappe i Oslo, journ.anm.).
– Nam, den er god. Hvor går du helst ut og spiser?
– Jeg kan like Delicatessen eller Coyo som ligger på Sørenga.
– Hva spiser du aldri?
– Jeg er veldig glad i mat, så det er lite jeg aldri spiser. Kan jeg si pass?
Publisert: 27.05.2022 kl. 15:06
Lag deg en gratis konto