Vaniljekremproblemer i hele landet – slik lager du den selv

Solskinnsboller med friske bær – og vaniljekrem.
Solskinnsboller med friske bær – og vaniljekrem.
Foto: Krister Sørbø / VG
AvNTBoggodt.no

Bakerier over hele landet sliter med å få tak i vaniljekrem, men fortvil ikke.

Blant annet Pals og Tine bekrefter til NRK at de har problemer med å levere ferdiglaget vaniljekrem til kundene sine i Norge. Bakeriprodusenten Pals opplyser at det skyldes en kombinasjon av flere problemer, skriver NTB.

– Noen av våre underleverandører mangler maisstivelse til kremen grunnet krigen i Ukraina. Andre mangler produksjonsutstyr til å lage kremen, sier administrerende direktør Trond Petter Aarø i Pals til kanalen.

Vider sier han at de fremdeles merker konsekvensene av pandemien, da varer ikke kommer når de skal. Tine sier at de har slitt med underleverandører som ikke har helt rent mel i posen.

– Stabilisatoren vi har fått, har ikke vært av den kvaliteten vi trenger, og har gitt mye mer tyntflytende krem en produktet skal være, sier kommunikasjonssjef Sindre Ånonsen i Tine til kanalen.

Han opplyser samtidig at Tine regner med å få levert som normalt fra midten av juli.

For deg som nå kjenner på alvorlige vaniljekrem-abstinenser, kan Godt trøste med at det slettes ikke er så vanskelig å lage den silkemyke kremen selv.

Når kremen er klar er mulighetene nærmest uendelige. Er du glad i gjærbakst er skoleboller selvfølgelig en klassiker. Men den milde, runde vaniljesmaken passer også perfekt sammen med sjokolade, marsipan og krydder som kanel eller kardemomme.

Nå på sommeren kan vi likevel ikke komme utenom at bær er en perfekt frisk kontrast til kremen.

En hjemmelaget vaniljekrem hører også hjemme i en lang rekke andre bakverk, fra wienerstang til terter og paier. Her er det bare å slå seg løs.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?