Unngå rot i fryseren med dette smarte frossenmat-trikset

Unngå rot med smart triks

Maria Tveiten Helgeby

Det er alltid spennende å ta en storopprydning i fryseren, og se akkurat hvor mange løse pommes frites, erter og bær som ligger i bunnen av skuffene. Med dette trikset holder alle grønnsakene seg der de skal.

Selv har jeg alltid pleid å klippe av det ene hjørnet på frossenmatposer. Men siden jeg bor i en husholdning som alltid mangler strikker, blir de bare liggende åpne i fryseren.

Som i og for seg er greit nok det – helt til jeg skal løfte opp nevnte pose noen uker senere, og et lass erter renner ut fordi jeg glemte at pakken var åpnet tidligere.

Derfor kan både du – og jeg – få nytte av dette snedige trikset som har gjort sin seiersgang nettet. Den ene TikTok-brukeren som gjorde trikset kjent, er for øvrig den samme som gikk viralt med dette tacolefse-trikset.

Trikset går ut på å klippe en stor «V» i posen med frossenmat i den korte enden av posen.

Foto: Natalie Ngo Granum/VG
Foto: Natalie Ngo Granum/VG

Hell ut innholdet du trenger til middagsretten.

Foto: Natalie Ngo Granum/VG

Bruk deretter de to gjenværende hjørnene til å knyte igjen posen. Enkelt og genialt.

Foto: Natalie Ngo Granum/VG

Merk at du er nødt til å bruke nok av ingrediensen til at du faktisk har nok pose å knyte med. Så dette trikset fungerer nok ikke hvis du skal bruke to brokkolitopper av en full pose.

Dette er for øvrig ikke første gang vi har skrevet om snedige triks på kjøkkenet.

Visste du for eksempel at du bør smøre majones på utsiden av ostesmørbrødet før du steker det i pannen? Det gule smørepålegget fører nemlig til en ekstra sprø, gyllen og smaksrik skorpe.

GYLLENT: Hvem skulle trodd at majonesen skulle utenpå brødet, og ikke inni?
GYLLENT: Hvem skulle trodd at majonesen skulle utenpå brødet, og ikke inni?
Foto: Mona Bristøl/VG

Hvis du noensinne har blitt frustrert over at det er vanskelig å få honning, peanøttsmør eller andre klissete ingredienser ut av måleredskapene, kan du prøve dette olje-trikset.

Ikke bare fører oljetrikset til at ingrediensen enklere sklir ut av måleredskapet og ned i bollen, men det fører også til mindre oppvask, ifølge Bon Appetit.

– Jeg trenger ikke å søle til ekstra bestikk på grunn av den fryktede side-skrapingen, skriver journalisten.

Til sist vil vi trekke fram et snedig triks for å få perfekt kokt ris. Kokk Pratthana Silaporn fra Oslo-restauranten Nam Fah Thai har nemlig delt «fingerleddstrikset».

Det går ut på at du måler opp mengden vann til riskokingen ved å tilsette vann til det når første ledd på fingeren – hvis fingeren hviler på toppen av risen. Les mer om Silaporns ristriks for hvordan man skal koke ris her.

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?