Renaa-familiens hjemmefavoritter: Modnet og grillet

21. juli 2020Aktuelt
FAVORITTRÅVARER: Grillet makrell og sitron- og mandelkake får frem sommerfølelsen hjemme hos familien Renaa.
FAVORITTRÅVARER: Grillet makrell og sitron- og mandelkake får frem sommerfølelsen hjemme hos familien Renaa.
Foto: Sven Erik Renaa

Makrell, tomat og jordbær står på familien Renaas sommermeny.

Gjennom våren og sommeren deler Renaa-familien oppskrifter fra sitt eget kjøkken med Godt-leserne. Kokkenestor Sven Erik Renaa står blant annet bak Stavanger-restauranten Renaa som i vinter fikk to stjerner i Michelin-guiden, og er derfor etter Michelin-guidens målestokk Norges beste restaurant for øyeblikket.

Sommer og sol. Bading er et must og enkle, lette retter er det vi behøver nå. Jeg skulle gjerne vist frem alt det våre bønder produserer denne måneden. Det bugner over av nye grønnsaker, poteter, bær, solmodne tomater – og makrell – så langt øyet kan se.

Hvert år i juli arrangeres normalt sett Gladmatfestivalen her i Rogaland. Et gigantisk arrangement som holder oss i full sving hele måneden. Vi pleier derfor å ta ferie i begynnelsen av august, når all viraken er over. I år blir det en annerledes sommer for alle går jeg ut fra, og det inkluder oss.

For undertegnede, min kone Torill og de andre involverte blir det fullt fokus på vårt nye bakeri, konditori og iskremfabrikk, «Sirkus Renaa», som skal i gang i august i Stavanger. Men å ta imot litt besøk her hjemme skal vi også få til.

Å grille er godt på sommeren. Det er enkelt, smakfullt og du kan variere i det uendelige. Fisk har alltid vært en kilde til komplikasjon på grillen. Skal den på egen rist, skal den pakkes inn i folie, skal man kjøpe grillmatter og så videre.

Jeg har valgt en teknikk som brukes mye i Asia. Den går ut på å tørke og modne fisken godt før den grilles. Modning av fisk er nok noe uvanlig her på berget, men det gir en fantastisk smak og tekstur som egner seg svært godt til direkte grilling, og det går raskere å grille enn en ostepølse.

Menyen er ellers basert på andre råvarer jeg er mest glad i på denne tiden av året. Håper det smaker.

Forrett

Hovedrett

Dessert

Publisert: 21.07.2020 kl. 18:23


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?