Syv matmuffins vi vil ha i matboksen nå

31. august 2020Aktuelt
MATMUFFINS: Ikke noe muffens med muffins i matpakken!
MATMUFFINS: Ikke noe muffens med muffins i matpakken!
Foto: Eivind Griffith Brænde

Salte muffins er perfekte i matpakken eller til lunsj. Her får du våre beste oppskrifter på matmuffins.

Det høres litt crazy ut å ha muffins i matboksen, men det er ikke noe muffens med våre muffins. For nå er det ikke snakk om søte, kakemuffins, men deilige matmuffins som passer godt til lunsj.

For å gjøre muffins mer matpakke-vennlige kan man bruke grovere mel, havregryn, stappe dem fulle av grønnsaker og andre sunne saker. Det er en perfekt måte å bli kvitt gamle, men ikke for gamle, påleggsrester på. Små rester av ost eller spekepølse kan få nytt liv i dine nye muffins.

Her kommer syv fine versjoner av muffins til matpakken du kan ha som utgangspunkt, og så kan du bytte ingredienser med det du måtte ha i ditt kjøleskap.

Grove muffins

Muffins trenger slett ikke å være søte og syndige. Her har du noen kjempegode matmuffins, som inneholder grovt mel og som likevel blir veldig myke og luftige i konsistensen.

Eggemuffins eller omelettmuffins

Eggemuffins er som de søteste, små omeletter. De kan lages i muffinsformer og fylles med godsaker fra kjøleskapet. Smaker godt i matpakken med litt salat eller kuttede tomater, agurker og paprika til.

Glutenfrie matmuffins

Har man glutenallergi eller -intoleranse, skal man man unngå matvarer som inneholder gluten - et protein som blant annet finnes i våre vanligste kornslag hvete, spelt, rug og bygg. Mange ferdige og halvferdige matvarer inneholder gluten, men når du lager mat selv - kan du være sikker på at maten blir glutenfri.

Disse glutenfrie matmuffinsene kan godt fryses og tas opp om morgenen, da er de nemlig ferdigtinte til lunsj. Lager du glutenfrie matmuffins er perfekte å lage en stor porsjon av, når man først er i gang.

Engelske muffins

Would you like an English muffins? Yes, please!

Engelske muffin ligner ikke de vanlige muffinsene du baker i papirformer eller på brett. Disse skal bare glattes ut på bakebordet, og emnene stikkes ut med form eller glass.

Resultatet blir noen luftige, rundstykkelignende emner som snus etter halv steketid. Nydelige om du deler dem i to og putter dem i en brødrister rett før du spiser dem...

Publisert: 31.08.2020 kl. 14:39
Oppdatert: 22.05.2023 kl. 15:03


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?