Mister Michelin-stjerne etter 55 år

17. januar 2020Aktuelt
MISTER STJERNE: Restauranten Paul Bocuse ble åpnet av kokken med samme navn. Nå går den fra tre til to stjerner i Michelin-guiden for 2020. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani, File
MISTER STJERNE: Restauranten Paul Bocuse ble åpnet av kokken med samme navn. Nå går den fra tre til to stjerner i Michelin-guiden for 2020. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani, File
AvYasmin SfrintzerisogOda Ording

Etter over 50 år med tre stjerner i Michelin-guiden skal det være slutt på eventyret for Paul Bocuse. Frankrikes kulinariske verden er rystet.

Den berømte restauranten Paul Bocuse fikk sin tredje Michelin-stjerne i 1965 - og har beholdt den i hver eneste Michelin-guide siden. Det gjør restauranten til den som har hatt tre stjerner lengst.

Nå er det imidlertid slutt på eventyret, ifølge flere franske medier.

Når den franske Michelin-guiden for 2020 kunngjøres i slutten av januar, vil restauranten stå oppført med to stjerner. Restauranten, som ligger ved Lyon i Frankrike, heter opprinnelig Auberge du Pont de Collonges, men er bedre kjent som Paul Bocuse, eller bare Bocuse.

Informasjonen bekreftes av det prestisjetunge kokkemesterskapet Bocuse d’Or, som fredag ga sin støtte til restauranten, ifølge Le Parisien.

Paul Bocuse startet konkurransen, som avholdes annethvert år i Lyon, i 1987. Han har fått mye av æren for å innføre moderne fransk kokkekunst, og ble utropt til århundrets kokk.

– Det er en absurd og urettferdig beslutning, sa den franske matkritikeren Périco Légasse til France Info fredag.

Han går hardt ut mot Michelin-guiden, som er best kjent for å gi gode restauranter én, to eller tre stjerner.

– Da ryktene først begynte å sverme, henvendte jeg meg til noen kjente personer i det franske kjøkkenet, som sa at dette ikke henger på grep. Michelin kan ikke være så dumme, sier matkritikeren, og tilføyer at «folkene i Michelin-guiden ikke lenger vet hvordan god mat smaker».

Paul Bocuse døde 91 år gammel i januar 2018. Restaranten, med samme navn, beholdt tre stjerner det første året.

– Alle, også de som ikke helt liker det franske kjøkkenet, beskriver maten her som fantastisk og sier at det er en eksemplarisk restaurant, sier Légasse, som mener at restauranten har holdt den samme standarden også etter at Bocuse gikk bort.

Publisert: 17.01.2020 kl. 09:06
Oppdatert: 21.01.2020 kl. 11:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?