Cookies og kokospannekaker: Syv digge bakverk uten gluten

20. mars 2015Aktuelt
GLUTENFRI: Når himmelen er grå er det desto koseligere å kunne by på noen godt. Foto: Julie Ilona Balas
GLUTENFRI: Når himmelen er grå er det desto koseligere å kunne by på noen godt. Foto: Julie Ilona Balas

Luftige pannekaker med kokos, saftig formkake med glasur og søtpotetbrownie er bare noen av dessertene du kan lage uten gluten.

Det er stadig færre som spiser gluten. Gluten er et protein som finnes i kornkjernen, og som for noen kan føre til at celleveggen i tarmene ødelegges. Dette fører til at kroppen sliter med å ta til seg næring, ifølge Store Norske Leksikon.

Mange retter og desserter i dag inneholder gluten, men det er lett å komme seg unna. Visste du for eksempel at det er kjempelett å lage en knallgod lasagne uten gluten - der pastaplatene byttes ut med squash? Eller hva med et glutenfritt brød helt uten gjær eller sukker?

Suksessterten, som har nøttebunn og nydelig smørkrem, er kanskje den mest kjente glutenfrie kaken der ute, men det finnes en rekke andre kjempegode bakverk som både glutenintolerante og glutentolerante kan spise med liv og lyst. Vi har samlet syv av våre favorittoppskrifter uten gluten for alle slikkmunner der ute.

La deg inspirere av disse oppskriftene:

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Amerikanske pannekaker må være en av de beste måtene å starte dagen på. Deiise er laget av kokosmel og mandelmel, og smaker nydelig med friske bær til.

Foto: Elin Vatnar Nilsen/Krem.no
Foto: Elin Vatnar Nilsen/Krem.no

Suksessterten har fått navnet sitt av en grunn: Du er garantert suksess når denne kommer på dessertbordet. Ekstra godt blir det med litt smeltet sjokolade på toppen. Nam!

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Denne saftige krydderkaken er perfekt til tekoppen de dagene det er litt ekstra ruskete vær ute. Den friske kremen på toppen er prikken over i-en.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

OK, så virker det kanskje litt rart å ha bønner i cookies, men tro oss - det er kjempegodt, og gjør dem ekstra saftige og digge.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Bare noen måneder til, så er jordbærsesongen endelig i gang igjen. I mellomtiden kan du pynte denne friske terten med annen frukt du liker. Mascarponekremen løfter denne til et helt nytt - og glutenfritt - nivå.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Denne oppskriften gir to små former, og vi garanterer at du får sommerfølelsen av denne nydelige kaken.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Brownie... Finnes det noe bedre? Søtpoteten tilfører fuktighet, og dadler og banan tilfører sødme. En ganske så sunn brownie, med andre ord!

Del gjerne dine favorittoppskrifter med oss i kommentarfeltet under.

Publisert: 20.03.2015 kl. 16:15


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?