Maten som godt tåler en runde i mikroen

22. januar 2016Aktuelt
MIKROMAT: Ikke all mat bør varmes i mikroen. Foto: JAN PETTER LYNAU, VG
MIKROMAT: Ikke all mat bør varmes i mikroen. Foto: JAN PETTER LYNAU, VG

Mikrobølgeovnen har blitt en hverdagshelt i de fleste hjem, men ikke all mat fungerer å varme opp. Her er listen over maten som overlever en kjapp runde.

Den både tiner, varmer opp, popper og til og med tilbereder mange retter på rekordtid. Det er ikke rart at mikrobølgeovnen blir sett på som en velsignelse i en travel hverdag. Men vi har vel alle gått på en smell - kastet inn middagen fra i går, og oppdaget til vår store forbauselse at den slettes ikke smakte som i går.

Noen retter derimot overlever en runde i varmebølgene, og beholder den samme smaken. Med inspirasjon fra Thrillist.com sin liste over maten som overlever i mikrobølgeovnen, har vi satt sammen vår egen.

Her er våre 7 matvarer som vi mener smaker det samme etter en runde i mikroen:

1. Restepizza. Noen mener pizzaen dager derpå er bedre enn nystekt, andre vil bare kaste restene. Men klarer du å beregne akkurat passe med tid i mikrobølgeovnen, vil pizzaen smake akkurat det samme som dagen før.

2. Suppe. Det tar lang tid å varme opp en suppe over ovnen, noe de fleste av oss ikke vil bruke tid på. Suppe i mikrobølgeovn går raskt, og du vil ikke smake forskjell.

3. Popkorn. Det finnes faktisk ikke noe bedre enn lukten og smaken av popkorn rett fra mikrobølgeovnen.

4. Kinesisk takeaway. Har du fremdeles rester fra takeawayen du kjøpte på vei hjem fra jobb, er det ingen grunn til å kaste det. Putt det i mikroen dagen etter, og du har en like smaksrik middag dagen derpå.

5. Søtpotet. Har du prøvd å bake søtpoteten i mikroen? Det er dritdigg!

6. Kake. Sjokoladekaken fra gårsdagens festligheter vil smake mye bedre om du setter stykket i mikroen et par sekunder før du spiser den. Da blir kaken lun, og smaker som den gjorde da den kom rett ut av ovnen dagen før.

7. Fjordlandsmiddagen. Er jo som skapt for mikrobølgeovnen. Klart man også kan sette den i ovnen, men det går jo mye raskere i mikroen og smaker det samme.

Publisert: 22.01.2016 kl. 14:20


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?