Åtte raske frokoster som får deg opp om morgenen

25. august 2013Aktuelt

Få en bra start på dagen med en av disse frokostvariantene. 

Du har sikkert hørt det tusen ganger før: Frokosten er dagens viktigste måltid. Det hender likevel at vi har dårlig tid eller rett og slett ikke får i oss mat tidlig på morgenen.

Etter en natt uten mat og drikke trenger kroppen nytt påfyll av næring, samtidig som måltidet skal holde frem til lunsj. Velg derfor frokoster som både er næringsrike og mettende.

En god og sunn hverdagsfrokost trenger imidlertid ikke å være veldig tidkrevende. Med litt planlegging i forkant vil frokosten være en lek hver morgen og en grunn i seg selv til å stå opp fra den gode senga.

Godt har plukket ut et utvalg frokoster blant de kreative og dyktige matbloggerne, slik at du kan la deg inspirere til en fantastisk start på dagen. God frokost!

Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no
Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no

Havregrøt er en frokostklassiker, men av og til kan det være deilig med en avveksling. Bytt ut havregrøten med bokhvetegrøt, som er både glutenfri og full av næringsstoffer. Hanna har laget en luksusvariant toppet med banan, kiwi og granateple. Sjekk ut bloggen hennes for oppskrift og flere inspirerende frokosttips.

Foto: Spisgront.Wordpress.com
Foto: Spisgront.Wordpress.com

Det er ingen tvil om at hjemmelaget granola slår ferdigblandet frokostblanding uansett dag i uken. Dessuten er det superenkelt å lage - bare sjekk ut Bentes enkle granola oppskrift. Når du først har laget en krukke har du dessuten frokost klar hver morgen som kan nytes med for eksempel plantemelk eller soyayoghurt.

Foto: Denforstelovetann.Blogspot.no
Foto: Denforstelovetann.Blogspot.no

Synes du det er vanskelig å få i deg mat tidlig på morgenen, er en mettende smoothie både godt og sunt til frokost. Bland cultura, banan, yoghurt, frosne bær og kruskakli i en blender, og vips så har du en deiligfrokostsmoothie. Lag den gjerne klar kvelden før og sett den i kjøleskapet så sparer du tid på morgenen!

Foto: ATastyLoveStory.com
Foto: ATastyLoveStory.com

Ferdiglagde müslibars er perfekt når du har dårlig tid på morgenen og trenger frokost «to go» rett i hånden. Danske Josephine har laget sunne müslibars med bringebær som inneholder protein, naturlige fibre og antioksidanter.

Foto: mjuuugly.blogg.no
Foto: mjuuugly.blogg.no

Er du ikke glad i fisk, kan chiafrø være redningen. Chiafrøene er nemlig proppfulle av næringsstoffer, og er en ypperlig kilde til blant annet omega 3 og kalsium. Bruk frøene og lag chiagrøt som krever ingen koking og kun noen få ingredienser. Alt du trenger å gjøre er å røre ingrediensene sammen i en skål på kvelden og sett den i kjøleskap over natten.

Foto: MadameLaurien.Blogspot.no
Foto: MadameLaurien.Blogspot.no

Matblogger Anne Line har laget en egen avokado toast inspirert av en av spesialitetene til trendkaféen «The Butcher’s Daughter» i New York. Den moste avokadoen får en deilig smak blandet med curry, sennepskorn og sitron. Smør avokadomosen på en ristet skive med ditt favorittbrød, og du har en deilig frokost som både er sunn og mettende - ikke minst vegetarvennlig.

Foto: Matpaabordet.com
Foto: Matpaabordet.com

Overmodne, brune bananer kan gjøre nytte av seg i forskjellige bakverk, men også i frokosten. Ina fra «Mat på bordet» har laget deilige frokostmuffins av modne bananer. Kanskje ikke verdens sunneste frokost, men uten tilsatt sukker er den imidlertid ikke øverst på verstinglisten. Den søte smaken får du fra bananene og den mørke sjokoladen - og med havregryn og valnøtter metter muffinsene frem til lunsj.

Foto: Dugurd.com
Foto: Dugurd.com

Har du ekstra god tid en morgen, er denne eggefrokosten toppet med biter av spekeskinke (kan erstattes med bacon) og stekt brød ved siden av både delikat og godt. Selve formen tar kun fem minutter å lage, og er fin å servere hvis du har flere til bords, oppfordrer matblogger Lars.

Sjekk også ut matkunstner Ida Frosks lekne frokoster. Eller lag minMote-leder Sonia Huanca Volds peruanske pannekaker til helgefrokosten.

Publisert: 25.08.2013 kl. 02:12
Oppdatert: 30.01.2017 kl. 16:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?