Til hovedinnhold

Ti deilige måter å bruke opp overmodne bananer

SAFTIG OG SØTT: I frokost eller bakst, banan er utrolig anvendelig på kjøkkenet. Foto: MatPaaBordet.no / PeachyMuffin.Blogspot.no / Marias-SaltogSott.Blogspot.no
SAFTIG OG SØTT: I frokost eller bakst, banan er utrolig anvendelig på kjøkkenet. Foto: MatPaaBordet.no / PeachyMuffin.Blogspot.no / Marias-SaltogSott.Blogspot.no

Fra saftig banankake og havregrøt til smoothie - det er mange måter å ta i bruk de gulbrune bananene som ligger og visner på kjøkkenbenken. 


Brune bananer er en gjenganger i mange hjem. Banan er den mest populære frukten blant nordmenn, men ofte rekker vi ikke å spise dem før de blir overmodne og flekkete. Det betyr imidlertid ikke at de trenger å gå rett i søppeldunken av den grunn.

Modne bananer passer nemlig ypperlig til matlaging, i alt fra bakst til mettende smoothies. Bananer gir en naturlig, søt smak, slik at du kan lage deilige retter uten å tilsette sukker. Vil du ha kakene ekstra saftige kan most banan gjøre susen.

Her er inspirasjon til gode oppskrifter du kan kose deg med når bananene synger på siste verset:

Foto: Grayzine.no/Matbloggen
Foto: Grayzine.no/Matbloggen

Godts bidragsyter Julie Ilona Balas' banankake holder seg saftig i flere dager hvis du oppbevarer den i kjøleskap. Dessuten smaker en skive ekstra godt ristet med litt smør på.

Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no
Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no

Visste du at med kun to ingredienser kan du enkelt lage din egen iskrem? Kutt bananene i mindre biter og legg dem i fryseren. Alt du trenger å gjøre er å gi dem en runde i blenderen med litt kakaopulver. Tada!

Foto: LiseVonKrogh.Wordpress.com
Foto: LiseVonKrogh.Wordpress.com

Disse myke banankjeksene er uten tilsatt sukker, men på grunn av bananene får kjeksene likevel en deilig smak.

Foto: CupandCakesBlogg.Blogspot.no
Foto: CupandCakesBlogg.Blogspot.no

Lag en ny vri på ostekaken med banansmak. Disse små, søte banan-ostekakene er perfekte å servere som en dessert.

Foto: PeachyMuffin.Blogspot.no
Foto: PeachyMuffin.Blogspot.no

Den mettende frokostklassikeren havregrøt smaker ekstra godt med forskjellig frukt som topping. Men den blir faktisk hakket bedre med banan i selve grøten.

Foto: MatPaaBordet.no
Foto: MatPaaBordet.no

Matblogger Ina-Janine mener de brune bananene gir mer fremtredende banansmak når du skal lage disse havrekjeksene. Smaker himmelske med et glass melk til.

Foto: Marias-SaltogSott.Blogspot.no
Foto: Marias-SaltogSott.Blogspot.no

Luftige bananmuffins er supre å ha med på tur. Banan og sjokoladebiter er dessuten den perfekte kombinasjonen. Mmm!

Foto: PassionForBaking.com
Foto: PassionForBaking.com

Det er vanskelig å unngå og få vann i munnen når vi ser denne deilige banankaken dekket med glasur med smak av kaffe laget av bakedronningen Manuela. Den saftige kaken får også litt krønsj med biter av valnøtter i.

Foto: KitchnQueen.com
Foto: KitchnQueen.com

Avokado og banan er det perfekte følget sammen i en blender. Smakene balanserer hverandre godt, og resultatet er en mettende smoothie. Nam!

Foto: Rune Bendiksen/TV3
Foto: Rune Bendiksen/TV3

Å lage litt sunnere pannekaker trenger ikke å være en vanskelig sak. Banan sammen med havregryn gir en mettende frokost.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?