Til hovedinnhold

Gjør kål på middagen

13. november 2012Aktuelt
Prøv kålruletter med kjøttdeig, muskat og ingefær. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Morten Brun)
Prøv kålruletter med kjøttdeig, muskat og ingefær. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Morten Brun)

Kål er kult! Og godt for helsa.

Kål inneholder veldig mye som er godt for deg; spiser du kål får du i deg blant annet godt med jern, kalsium, kalium, vitaminer (A, B, C, K og E) og fiber.

Men vi tenker kanskje ikke så ofte på kål som spennende middagsmat?

Nå finnes det jo så mange forskjellige typer kål – og måter å tilberede den på. Vi har høstens fårikål laget med hodekål, du kan koke suppe på grønnkål, du kan ha pak choy i woken med asiatiske smaker av ingefær og chili eller servere rødkålsalat med appelsin og nøtter til grillmaten.

Så gjør noe med tanken om den kjedelige kålen og prøv en av disse oppskriftene på middager med kål.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?