Farmen-programleder: Den verste og beste maten på «Farmen»

24. november 2017Aktuelt
ALTETENDE: «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav er relativt altetende, men noe mat foretrekker han å holde seg unna. Foto: Petter Emil Wikøren/VG
ALTETENDE: «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav er relativt altetende, men noe mat foretrekker han å holde seg unna. Foto: Petter Emil Wikøren/VG
AvMaiken SvendsenogSara Berge Holmberg

Gaute Grøtta Grav har smakt mye forskjellig i løpet av sin tid som programleder i «Farmen». Blant annet kattemat.

– Jeg var en gang så sulten at jeg spiste kattemat. Det anbefales ikke. Ellers er jeg relativt altetende, men nyrer, lunge og hjerne spiser jeg kun hvis jeg er veldig sulten, forteller «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav til Godt når vi spør han om hans verste matopplevelser under innspilling av TV-programmet.

Han har ikke så høye krav når det kommer til de beste matopplevelsene på gården:

– Det du får servert når du er som mest sulten, eller det du ikke har fått tilgang på i flere uker, smaker fantastisk når du endelig får det, forteller programlederen.

Maten på «Farmen» har ofte lite salt, og blir monoton i smaken. Grøtta Grav forteller at å få tilgang på salt kjøtt eller en sjokoladekake er det beste.

– Vel, det er himmelen, sier han og legger til:

– Det kan virke rart at deltagerne begynner å gråte når de får et søtt kakestykke, men jeg tenker det sier mest om hvor heftig vanedannende sukker er for oss. Skumle greier.

Artikkelen fortsetter under bildet

BEST: Salt kjøtt og sjokoladekake er himmelen etter flere uker på «Farmen», forteller Gaute Grøtta Grav. Foto: Therese Alice Sanne/VG
BEST: Salt kjøtt og sjokoladekake er himmelen etter flere uker på «Farmen», forteller Gaute Grøtta Grav. Foto: Therese Alice Sanne/VG

«Nød får naken kvinne til å lære kjapt»

På «Farmen» skal de lage mat som i gamle dager, og tilgjengeligheten på diverse matvarer er ikke nødvendigvis så stor. Derfor blir programlederen glad når han ser at deltakerne klarer å utnytte hele dyret etter slakt.

– Jeg blir alltid glad når de spiser det som er av kjøtt, innmat og blod. På grisen er det for eksempel fantastisk kjøtt i kjakene, og blodet er nydelig til pannekaker. Jeg liker også godt når deltagerne tar seg bryet med å lære seg den ville naturens hemmeligheter: Løser man koden på hvor mye fint man kan spise av det som vokser vilt i naturen, trenger man ikke gå sulten. Er det sein høst eller vinter blir det selvsagt verre, sier Grøtta Grav.

Setter man 14 deltakere på en gård uten at noen av dem har litt matlagings-kompetanse vil det gå dårlig.

– Jeg ser at uttrykket «nød lærer naken kvinne å spinne» ikke alltid stemmer, sier programlederen.

Har et par av dem litt kompetanse innen matlaging, lærer de derimot veldig raskt av hverandre.

– Det synes jeg er kult. Så uttrykket burde heller vært «nød får naken kvinne til å lære kjapt», sier Grøtta Grav.

Sjokoladekake er som himmelen, sier Gaute Grøtta Grav. Enig? Prøv denne da vel:

Publisert: 24.11.2017 kl. 15:12


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?