Avokado-rosen tatt til et nytt nivå

SUNT OG GODT: Karen McLean lager roser av alt mulig av frukt og grønt.
SUNT OG GODT: Karen McLean lager roser av alt mulig av frukt og grønt.
Isabel Bech

Lær å lage roser av frukt og grønnsaker.

Avokadoroser har vært en trend på sosiale medier og på internett en stund nå, men matbloggeren Karen McLean tar det hakket lengre. Hun lager nemlig roser av alt mulig av frukt og grønnsaker, og resultatet er utrolig vakkert.

På Instagram-kontoen sin legger hun ut delikate matbilder og rosene har spesielt fanget følgernes interesse. Ikke så rart når den i utgangspunktet kjedelige brødskiven med ett ser ut som et lite kunstverk.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

bloggen sin beskriver McLean seg selv som en som elsker sunn mat, og sier at å spise sunt ikke bør ses på som en slankekur, men en livsstil. Hun understreker også at sunn mat slett ikke trenger å være kjedelig, og at hun prøver å gjøre det gøy å spise sunt.

Selv om frukt- og grønnsaksrosene ser avanserte ut å lage, er det enklere enn man skulle tro. Det viktigste er å ha en skarp kniv sånn at du får skåret frukten eller grønnsaken i tynne, tynne skiver. På instagramkontoen «Secret Squirrel Food» viser McLean hvordan man kan lage rosene selv:

Det kan også være enn fordel å prøve seg på en «klissete» frukt eller grønnsak først, som for eksempel en avokado. Da vil nemlig skivene holde seg samlet av seg selv når du drar de fra hverandre, og det vil bli enklere å samle sammen rosen.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Proff som McLean er, har hun laget roser av alt fra kiwi til agurk. Og med litt øvelse kan du pynte opp brødskiven hjemme med de lekreste grønnsaksrosene.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?