Til hovedinnhold

Fire knallgode sjokoladekaker

6. mars 2015Aktuelt
SJOKOLADEDRØM: Denne mørke sjokoladekaken med bringebær og pistasjnøtter er garanterer helgefølelsen. Foto: Sara Johannessen
SJOKOLADEDRØM: Denne mørke sjokoladekaken med bringebær og pistasjnøtter er garanterer helgefølelsen. Foto: Sara Johannessen

Mai er full av festdager og feiringer. Til det hører det kaker. Og aller helst sjokoladekaker.

Det finnes utallige sjokoladekakeoppskrifter - alt fra den helt enkle, deilig myke langpannekaken med et skikkelig tykt lag glasur til mer avanserte varianter med revne rødbeter(?) i røren. Egentlig er det bare fantasien som setter grenser for hva du har i kakedeigen - eller pynter kaken med. Du kan lage sjokoladekake med appelsin, bringebær og pistasjnøtter, pasjonsfrukt eller - ganske enkelt - med Nonstop og O'boy.

Her er fire av våre favorittoppskrifter på sjokoladekake.

Foto: Monica Csango
Foto: Monica Csango

Denne oppskriften er inspirert av en engelsk appelsinsjokolade, og er superenkel å lage i følge matblogger Monica Csango.

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

En fantastisk sjokoladekake laget på mørk sjokolade, toppet med friske og syrlige bringebær. Lekrere blir det ikke..

Foto: Sebastian Skauen
Foto: Sebastian Skauen

Sjokoladekake i langpanne er lett å lage og faller i smak hos alle - med myk glasur med pasjonsfrukt får den en litt ekstra spennende frisk og tropisk smak.

Foto: Gry Nordvik Karlsen/Grys Kjøkkenskriverier
Foto: Gry Nordvik Karlsen/Grys Kjøkkenskriverier

Bakeblogger Gry Nordvik Karlsen bak bloggen Grys Kjøkkenskriverier står bak denne oppskriften; som er perfekt til barneselskapet. Og slett ikke feil for de voksne, heller.

Publisert: 06.03.2015 kl. 07:21
Oppdatert: 08.05.2015 kl. 09:47


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?