Lag din egen yoghurtis-bar på 1-2-3
Sunt, friskt og fargerikt! Kjøl deg ned med hjemmelaget yoghurtis med bringebær, og masse digg topping.
Nå som varmen endelig har kommet til store deler av landet, passer det perfekt med noe friskt og deilig som kan kjøle deg ned.
Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan lage kjempegode og sunne ispinner med bare én ingrediens, eller kokosis med bringebær. Begge er fantastiske alternativer i solsteken. Med det sagt har yoghurtisen tatt av de siste årene, og kanskje spesielt steder der du kan velge toppingen selv. Derfor har vi i Godt laget vår egen variant til inspirasjon for alle isglade der ute.
Yoghurtis-baren blir garantert en suksess hos de små, men passer like perfekt i (barne)bursdager som på en helt vanlig onsdag: Avhengig av toppingen du velger kan nemlig dette bli en kjempesunn godbit hver eneste dag.
Hvis du ikke har frosne bær, kan en «vanlig» yoghurt-bar være et kult alternativ.
Dette trenger du for å lage yoghurtis-bar:
3 personer
Hjemmelaget yoghurtis med bringebær:
400 gram frosne bringebær
350 gram gresk vaniljeyoghurt
2 ss akasiehonning, smakes til
Forslag til tilbehør:
Jordbær
Blåbær
Kiwi
Strøssel
Banan
Nøtter, for eksempel salte peanøtter
Sjokolade
Godis
Fremgangsmåte:
- Kjør yoghurten, de frosne bærene og honningen i en blender. Smaken kan bli ganske frisk, så smak til med honning til du oppnår den søtheten du ønsker. Yoghurtisen er ferdig når blandingen er helt jevn.
- Legg tilbehøret i separate skåler eller pappbegre.
- Serveres straks - isen smelter fort, så dig in!!
Hva liker du å toppe yoghurtisen med? Kom gjerne med tips!
Publisert: 03.07.2015 kl. 15:39
Oppdatert: 06.05.2016 kl. 11:37
Lag deg en gratis konto