Fire grillretter som er lekende lette å lage

19. mai 2017Aktuelt
FRISTENDE: Det behøver ikke være vanskelig å lage god grillmat. Foto: Sara Johannessen/VG
FRISTENDE: Det behøver ikke være vanskelig å lage god grillmat. Foto: Sara Johannessen/VG

Fra klassisk burger med cheddar til en frisk grillet salat med kylling.

Grillsesongen er i full gang, og vi overøses til stadighet med gode tips og lettvinte løsninger.

Og ja, det finnes dager hvor det ikke er tid eller overskudd til grilling av store stykker og hele fisker. Dager da man rett og slett bare har lyst på noe enkelt, raskt og godt fra grillen.

Men selv om ferdigmarinerte produkter er ekstremt lettvint, er jeg ingen stor tilhenger av den slags - og har ikke store problemer med å styre unna. Det smaker jo stort sett det samme alt sammen: Salt og grillkrydder. Med gode enkle råvarer som olje, eddik, sitron, hvitløk og friske urter tilgjengelig kan du enkelt gjøre jobben selv, og resultatet blir mye bedre enn industrivarianten. Mest sannsynlig blir det billigere også, i hvert fall hvis man tenker kvalitet.

Laksen er en godt innarbeidet grillhelt. Denne gangen har jeg laget noen saftige laksespyd med korianderdressing og mangoraita. Skikkelig fastfood som for all del ikke må grilles for lenge, bare noen få minutter er nok.

Er du kjøttelsker kan du ta utgangspunkt i mørt lammekjøtt eller oksekjøtt for så å marinere kjøttet i en smaksbombe av en marinade med chili, hvitløk og spisskummen som hovedingredienser. Husk å grille kjøttet raskt over høy varme for rosastekt kjøtt.

Føler du for noe lettere fra grillen kan kanskje en grillet salat være noe for deg? Hjertesalat, fersken og kyllinglår har alle fått en runde på grillen og toppes med en ingefær- og honningdressing, granateplekjerner og fetaost. Jada, ganske så godt og friskt!

Og så kommer vi selvsagt ikke utenom en skikkelig burger, med alt av tilbehør. Er du ekstra ivrig så kverner du kjøttet selv, eller så kjøper du kjøttdeig av god kvalitet og barer klapper den sammen til fine burgere. Bygg i høyden og hiv innpå.

Dagens grilloppskrifter byr på gode retter som ikke krever all verdens innsats selv om smaken vil få deg til å tro noe ganske annet.

Publisert: 19.05.2017 kl. 10:06


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?