Til hovedinnhold

Her er kaffekoppene du kan spise

24. september 2014Aktuelt
SPRØTT: Helsprøtt og helmaks! Kanskje det er dette du skal servere neste gang noen kommer på kaffebesøk? Foto: Alfred Coffee & Kitchen
SPRØTT: Helsprøtt og helmaks! Kanskje det er dette du skal servere neste gang noen kommer på kaffebesøk? Foto: Alfred Coffee & Kitchen

Kjeks, rykende varm kaffe og sjokolade i ett. Nei, det er ikke en drøm, men det siste påfunnet til en amerikansk kaffebar.

Hvem sier at vaffelkjeks kun er for iskrem? Den superhippe kjendiskafeen Alfred's Coffee & Kitchen i selveste Melrose Place i Los Angeles serverer nå spiselige kaffekopper.

Koppene består av noe så enkelt som vaffelkjeks med et tredobbelt sjokoladelag på innsiden. Dette for at kaffen skal holde seg på plass, og ikke trekke gjennom kjeksen og brenne kaffeglade kunder.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Alfred Coffee & Kitchen/Instagram @alfredcoffee
Foto: Alfred Coffee & Kitchen/Instagram @alfredcoffee

Miljøvennlig

Kafeen serverer både espresso og macchiato i kjeks-koppene, men det var visstnok ikke den sprø og søte smakskombinasjonen som var grunnen til at de begynte å selge dem.

– Jeg ville ha en miljøvennlig kopp, men det viste seg å være vanskelig å finne, sier butikkeier Ashlee Lawson til USA Today.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Alfred Coffee & Kitchen
Foto: Alfred Coffee & Kitchen

Løsningen fant hun hos det økologiske granita-selskapet Zia Valentina, som solgte kjekskoppene på et lokalt Bondens Marked. Selskapet lager i dag rundt 200 sjokokjeks-kopper til Alfred's daglig.

Hemmelig meny

De sprø koppene koster rundt 30 kroner ekstra, og er en del av en «hemmelig meny». Dette betyr at den ikke står på den offisielle menyen. Dermed vil bare de kundene som vet om tilbudet og spør direkte om en «Alfred Cone» få en.

Mon tro hvor hemmelig menyen er nå. Koppen har nemlig gått som en farsott på internett de siste dagene.

Miljøvennlig mat har blitt mer og mer i vinden den siste tiden. Blant annet finnes det et selskap i San Francisco som gjør stor suksess med miljøvennlig insektmel til kjeksbaking, mens et annet selskap har utviklet spiselige og fullstendig nedbrytbare glass laget av alger.

Foto: Alfred Coffee & Kitchen/Instagram @alfredcoffee
Foto: Alfred Coffee & Kitchen/Instagram @alfredcoffee

Hva tenker du om kjekskoppene? Digg eller sølete? Diskuter i feltet under.

Publisert: 24.09.2014 kl. 09:07
Oppdatert: 24.09.2014 kl. 11:47


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?