Italiensk meny til førjulsfesten

BOBLER OG SJOKOLADE: Det slår aldri feil med en musserende velkomstdrink. Og heller ikke med sjokoladedessert. Foto: Sara Johannessen.
BOBLER OG SJOKOLADE: Det slår aldri feil med en musserende velkomstdrink. Og heller ikke med sjokoladedessert. Foto: Sara Johannessen.
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Planlegger du en skikkelig jentekveld i førjulstiden? Da har jeg den perfekte menyen for deg.

Det er ikke nødvendig med et etegilde. Vi er jo tross alt ikke så storspiste, i hvert fall så liker vi å tro at vi ikke er det. Så en fristende italienskinspirert meny tipper jeg nok vil falle i smak. Tanken var å starte med en Bellini, men siden en god hvit ferskenpuré kan være vanskelig å oppdrive har jeg laget en variant med jordbær istedenfor.

Toast med chèvre og fiken og en liten crostini med trøffelkrem og skinke, blir to lekre feststartere til aperitiffen. Pasta med kremet vodka-tomatsaus, reker og ruccula tilfredsstiller alle smaksløker og karbocravings. For ikke å glemme hjemmelaget hvitløksbrød da… med ost!

De fleste jentekvelder jeg har vært på stiller ikke store krav til underholdning da vi veldig enkelt underholder oss selv med å skravle om absolutt alt og ingenting. Quiz og karaoke (ja, det er kanskje litt flaut å innrømme at Singstar lever videre på podens playstation, men veldig gøy for de voksne litt utpå) er gode alternativer hvis man føler behov for en liten forandring.

Til dessert blir det sjokolade-panna cotta toppet med friske bringebær. Like søt, lekker og uimotståelig som selskapet generelt.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?