Seks retter du kan lage med blender

20. mai 2016Aktuelt
PÅ 1-2-3: Kan du lage hjemmelaget yoghurtis med jordbærsmak eller sunnere bananpannekaker ved hjelp av en blender. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv/Rune Bendiksen/TV3
PÅ 1-2-3: Kan du lage hjemmelaget yoghurtis med jordbærsmak eller sunnere bananpannekaker ved hjelp av en blender. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv/Rune Bendiksen/TV3

Du kan diske opp mye mer enn smoothie i blenderen din.

En blender er ofte brukt til å lage friske smoothies. Og har du kastet deg på den nye frokosttrenden smoothie bowl, vet du at du ikke lenger klarer deg uten denne kjøkkenmaskinen som på få minutter tryller frem frosne frukt og bær til en næringsrik frokost eller mellommåltid.

Start dagen med en deilig smoothie bowl

Den har heldigvis flere bruksområder: Du kan trylle frem alt fra frokost til desserter i blenderen. Inspirert av nettstedet Self.com, har vi samlet våre beste forslag:

Hjemmelaget is

Har du frossen frukt eller bær tilgjengelig i fryseren, har du allerede et godt utgangspunkt. Ved for eksempel å kjøre en frossen banan i blenderen får du hjemmelaget og sunn is med en kremete konsistens. Du kan også gjøre det samme med frosne jordbær sammen med litt gresk yoghurt - og vips, har du forfriskende yoghurtis.

Energikuler

Energibarer eller -kuler er enkelt å lage selv, og er glimrende å ha med seg som mellommåltid gjennom dagen. Oppskriftene foreslår ofte at du bruker en food processor til å kjøre nøtter eller frukt, som dadler og fiken, men du kan like gjerne bruke blenderen hvis den er mer tilgjengelig. Det beste av alt er de som regel ikke trenger å stekes eller kokes - alle ingrediensene må bare blandes godt sammen.

Pannekaker

Joda, du kan lage pannekakerøre ved å vispe ingrediensene sammen i en bolle. Men har du lyst på sunnere pannekaker, er bananpannekaker tingen. Da er det greit at alt bare kan kjøres sammen i en blender til en røre.

Du kan også tilsette havregryn i både vaffel- og pannekakerøre for en grovere variant, og da blander den seg gjerne bedre i røren via en hurtigmikser.

Sauser og dipper

Hjemmelagede dipper og sauser kan varieres i det uendelige som tilbehør til middag eller snacks - alt fra pizzasaus til pesto. Sistnevnte er en annen allsidig saus som også kan lages i blenderen med forskjellige typer urter eller grønnsaker - her er noen forslag. En annen favoritt er hummus, som består hovedsakelig av kikerter og er derfor kanskje den sunneste dippen eller tilbehøret du kan lage.

For ikke å glemme avokadosaus som du enkelt lager ved å ha oppi avokadokjøtt i blenderen og la den kjøre til du får en jevn saus. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Pålegg

Lyst på ekte nøttesjokoladepålegg? Det er faktisk mye enklere å lage enn du tror. Fordelen er også at du kan kontrollere sukkerinnholdet. I oppskriften under er det brukt en food processor til å male nøttene, men har du en solid blender med skarpe knivblader er det ingenting i veien for å bruke den hvis den er mer tilgjengelig.

Supper

På sommeren frister det kanskje mer med kalde og forfriskende supper. Disse lager du selvfølgelig enkelt i en hurtigmikser - enten du foretrekker gazpacho til middag eller fruktsuppe til dessert.

Har du en stavmikser i hus, er den også genial til å lage varme supper uten unødvendig oppvask. Sjekk hvordan du lager gulrotsuppe her:

Fyldig gulrotsuppe med chorizo på 1-2-3

Publisert: 20.05.2016 kl. 15:37


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?