Tre brennheite chiligryter

19. januar 2017Aktuelt
SPICY GRYTE: Prøv Lise Finckenhagens chiligryte for forkjølet snute og kalde kvelder. Chili con carne med sjokolade, chili, banansalsa og koriander. Foto: Sara Johannessen / VG
SPICY GRYTE: Prøv Lise Finckenhagens chiligryte for forkjølet snute og kalde kvelder. Chili con carne med sjokolade, chili, banansalsa og koriander. Foto: Sara Johannessen / VG
Maiken Svendsen
Maiken Svendsen

Chiligryte kan lages både med og uten kjøtt, og begge passer utmerket til fredagskosen.

De sterke grytene lager seg nesten selv, men den krever litt forberedelser. Den er perfekt til fredagskosen - bare sett gryten i gang før du slår deg ned på sofaen.

Den meksikanske gryten kan lages både med og uten kjøtt. Chili sin carne, altså uten kjøtt, er både proteinrik og mettende. Jule Ilona Balas sin oppskrift inneholder søtpoteter, quinoa og bønner.

Lise Finckenhagen balanserer smaken i sin chiligryte med mørk sjokolade. Denne er med svinekjøtt, men hun anbefaler at man tester med viltkjøtt også.

Om du er glad i lammekjøtt kan du prøve denne chilivarianten med rødvin, honning og masse krydder.

Publisert: 19.01.2017 kl. 15:10
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 13:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?