Tre brennheite chiligryter
Chiligryte kan lages både med og uten kjøtt, og begge passer utmerket til fredagskosen.
De sterke grytene lager seg nesten selv, men den krever litt forberedelser. Den er perfekt til fredagskosen - bare sett gryten i gang før du slår deg ned på sofaen.
Den meksikanske gryten kan lages både med og uten kjøtt. Chili sin carne, altså uten kjøtt, er både proteinrik og mettende. Jule Ilona Balas sin oppskrift inneholder søtpoteter, quinoa og bønner.
Lise Finckenhagen balanserer smaken i sin chiligryte med mørk sjokolade. Denne er med svinekjøtt, men hun anbefaler at man tester med viltkjøtt også.
Om du er glad i lammekjøtt kan du prøve denne chilivarianten med rødvin, honning og masse krydder.
Publisert: 19.01.2017 kl. 15:10
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 13:04
Lag deg en gratis konto