Til hovedinnhold

Det beste jeg vet med Tina Nordström

16. april 2019Aktuelt
LAGER HELST SELV: TV-kokk Tina Nordström forteller at hun så å si aldri drar ut for å spise. Foto: Trond Solberg/VG
LAGER HELST SELV: TV-kokk Tina Nordström forteller at hun så å si aldri drar ut for å spise. Foto: Trond Solberg/VG

Norges svenske kokkefavoritt spiser gjerne egg til både frokost og middag, og har en fast påsketradisjon på hytta i fjellet.

Tina Nordström
Født: 6. august 1973
Fra: Helsingborg, Sverige
Yrke: Programleder, TV-kokk og kokebokforfatter
Foto: Trond Solberg, VG
Tina Nordström Født: 6. august 1973 Fra: Helsingborg, Sverige Yrke: Programleder, TV-kokk og kokebokforfatter Foto: Trond Solberg, VG

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet kokkelandslagskaptein Christer Rødseth og restaurant- og reisebloggeren Anders Husa. Denne gangen har vi snakket med den svenske kokkestjernen Tina Nordström.

Hva er din favorittfrokost?

– To egg og en kopp kaffe.

Hva med favorittmiddag?

– Eggekake med stekt flesk.

Og dessert?

– Nypesuppe med kardemommeskorper og fløte.

Hva spiser du helst på påskeaften?

– Vi er alltid på fjellet i påsken, og da spiser vi elg. Tilberedningen varierer en del, men det er alltid elg. Hadde jeg vært hjemme i Skåne hadde jeg nok spist asparges med posjerte egg, men der oppe har vi en fast påskerett.

Hvilke godteri eller snacks er din favoritt?

– Salt. Alt som er salt. Men det er viktig at det er pulver i, som er litt saltere enn selve godteriet. Hvis jeg spiser noe som er salt, men ikke har pulver – hvite klubber – i blant får man med pulver, og i blant ikke. Når du får en uten pulver så blir jeg sint, he he. Man må ha pulver.

Hva er det aller beste du kan få servert?

– Et glass hvitvin er trivelig.

Hva foretrekker du å servere selv?

– Jeg liker ting som kan deles. Når man lager mye mat på ett fat som alle kan dele.

Hva er favorittingrediensen din?

– Sitrongress.

Er det en sesong du liker bedre enn andre?

– Våren er jo fantastisk. Alle sesongskifter er egentlig fantastiske. Man går og tramper litt og venter på det som skal komme. I august har man spist seg lei på bær og nypoteter, da gleder man seg til soppen kommer.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Smør og yoghurt.

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

– Pinsett og en god kniv.

Hvilket redskap trenger man ikke på kjøkkenet?

– Åh, det er mye. Men spesielt eggedeler.

Hva hører du på når du lager mat?

– Jeg hører mye på Van Morrison, og forskjellig jazz og blues. Og veldig mye Melodifestivalen (den svenske konkurransen for å få bli med i Eurovision, journ. anm.), takket være barna mine. Jeg kan alt fra Melodifestivalen.

Hva var det beste du visste da du var liten?

– Det fantes en type is med tre ulike smaker i en boks, litt som tress-is. Farmor pleide å sage den av, så spiste vi det rett ut av boksen. Nam!

Hvor vil du helst reise for å spise god mat?

– Ingenting slår å reise ned til Spania. Eller å spise på Italias trattorier, det er noe helt spesielt.

Hva spiser du når du er hjemme alene?

– Hvis jeg er sliten spiser jeg bare egg og yoghurt. Det er veldig enkelt. Jeg er nok en egg–person ...

Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– Jeg drar nesten aldri ut for å spise, så her vet jeg rett og slett ikke hva jeg skal svare. Trist, men sant!

Hva spiser du aldri?

– Jeg er ikke glad i ting som er for søtt, for eksempel sånne ekle frokostblandinger. Og sjokoladepudding. Men så klart, om jeg får servert noe, spiser jeg det.

Publisert: 16.04.2019 kl. 14:55


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?