Dugnadsmat: Seks enkle retter du kan ta med på dugnaden

29. april 2019Aktuelt
DELEMAT: Langpannekaker, pizzasnurrer og grove muffins er mat som er både enkle å lage, enkle å servere til mange – og enkle å like. Foto: Sara Johannessen/Krister Sørbø/VG
DELEMAT: Langpannekaker, pizzasnurrer og grove muffins er mat som er både enkle å lage, enkle å servere til mange – og enkle å like. Foto: Sara Johannessen/Krister Sørbø/VG

Alle skal bidra – og alle skal få smake. Med disse oppskriftene kan du både motivere og belønne dugnadsgjengen.

Nå som dugnadssesongen er her, er det greit å ha noen enkle oppskrifter på lur. Enten det er gatene i nabolaget som skal feies, søppel som skal plukkes eller fellesområder som skal ryddes, er det alltid hyggelig å samles til en velfortjent pust i bakken.

Hva passer vel bedre da, enn smakfulle deleretter som både er enkle å lage, og minst like enkle å nyte på stedet – hvor enn det er dugnaden måtte befinne seg?

Pizzasnurrer

Gjærbakstsnurrer er alltid populært blant både store og små. De er superenkle å servere utendørs, da ingen bestikk eller annet utstyr kreves. Dessuten smaker det kjempegodt! Prøv også pestovarianten med feta og ruccola, for en spennende vri på den klassiske pizzasnurren.

Langpannekaker

Få ting sprer større glede – og få ting er like enkle å servere mange mennesker på en gang – enn en stor langpannekake. Ta med en pakke servietter, så kan du servere kaken hvor som helst!

Grovere alternativer

Vil du servere dine hardtarbeidende dugnadskolleger noe litt sunnere, finnes det selvsagt flere gode alternativer her også. Grove blåbærbuffins for eksempel, er en perfekt proviant som ikke tar mer enn 45 minutter å lage. Eller hva med noen deilige müslibarer med nøtter og frukt?

Publisert: 29.04.2019 kl. 16:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?