Eplefest: superenkel eplepai med deilig vaniljesaus
Vakre, skinnende, saftige og aromatiske epler. Sammen med vaniljesaus er høstens søte eplefristelser komplett - og den beste sausen lager du selv!
Ja, noen ganger er det utrolig lett å la seg friste. Adam, Snehvit og gudene i Åsgard lot seg alle friste, og selv havnet jeg på rektors kontor etter epleslang i skoletiden. Urettferdig syntes jeg, fru Mikkelsen var jo ikke akkurat så ivrig på plukkingen selv, så en hjelpende barnehånd burde fått en noe mer takknemlig mottakelse. Ja, ja, nok om det.
Epler er ikke bare godt, man kan også lage utrolig mye godt med epler. I dag har jeg laget en superenkel «pannepai» med nydelige epler i kombinasjon med bjørnebær og frisk rosmarin under et sprøtt butterdeigslokk. Veldig godt og mye enklere enn det høres ut.
Jeg har tidligere avslørt at jeg er meget svak for alt som er fritert, og friterte epleskiver er intet unntak. Hva jeg synes om sprø og gylne epleskiver drysset med fennikelsukker og dyppet i eplekaramellsaus, kan oppsummeres med et ord: Elsk!
Hjemmelaget vaniljesaus slår knockout på alle kjøpevarianter og passer til alt som har med epledesserter å gjøre. Eneste ulempen er at jeg våkner om natten med en uimotståelig trang til å liste meg bort til kjøleskapet for å tylle i meg restene. Og skulle du også ende opp foran kjøleskapet med sovesveis, bare føtter og en tykk hvit bart så skal du vite at du ikke er alene om den slags nattlige utskeielser.
Vis oss din beste epledessert på Instagram og merk bildet med #godtno, så plukker vi deg til forsiden vår.
Fortsatt epler til overs? Sjekk ut en superenkel eplekake i langpanne eller den klassiske desserten tilslørte bondepiker.
Publisert: 11.10.2013 kl. 11:33
Oppdatert: 24.10.2013 kl. 14:18
Lag deg en gratis konto