Lises italienske matfest

19. april 2013Aktuelt
SMAKEN AV ITALIA: Pasta med krydret italiensk pølse og vårlig risotto. Fantastisk godt og enkelt å lage. Foto: Sara Johannessen
SMAKEN AV ITALIA: Pasta med krydret italiensk pølse og vårlig risotto. Fantastisk godt og enkelt å lage. Foto: Sara Johannessen

Italia har alt jeg ønsker meg i et ferieland, og sommerens feriehus er booket.

Lise Finckenhagen er kjent fra NRK Frokost-TV og har bakgrunn fra blant annet Bagatelle. Foto: Sara Johannessen/VG
Lise Finckenhagen er kjent fra NRK Frokost-TV og har bakgrunn fra blant annet Bagatelle. Foto: Sara Johannessen/VG

Skulle jeg ramset opp alt dette fantastiske landet har å by på ville listen blitt ufattelig lang. Jeg er nemlig lidenskapelig interessert i kulturhistorie og alt av praktfulle gamle bygninger.

Men la oss gå rett til det viktigste, raske biler og raske karbohydrater. Italienere er ekstremt dyktige på begge deler, til stor glede for mine gutter og meg selv. Og når andre er på utkikk etter gule Lamborghinier, har mor for lengst peilet ut nærmeste skinke- og pølsebutikk.

Jeg kan garantere deg at pæreskinke og jubelsalami aldri vil bli det samme etter en slik butikkopplevelse!

Pasta med salsiccia er en superenkel familiefavoritt som krever sin pølse men den er til gjengjeld verdt å lete etter. En bløt og kremet risotto er jo alltid fristende, og kombinasjonen ricotta, erter og mynte er vårlig og frisk.

TIRAMISU CUPCAKES: Den perfekte avslutningen på en italiensk matfest. Foto: Sara Johannessen/VG
TIRAMISU CUPCAKES: Den perfekte avslutningen på en italiensk matfest. Foto: Sara Johannessen/VG

Og så til slutt da, cupcake varianten av tiramisu, ja da snakker vi «La dolce vita». Sukk!

Lise Finckenhagen

Publisert: 19.04.2013 kl. 11:21
Oppdatert: 19.04.2013 kl. 11:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?